tisdag 10 september 2019

Intensiv dag då det händer massor

 Inte kan man väl riktigt säga att man kommer hem på ledigt då klockan rooopar i öra reda sju tiden då jag helst av allt skulle ha lust att sova ut efter en hektisk arbetsvecka. Men det kan man nog helt glömma då man har familj ...det är nog bara att fortsätta gasa. 


Körde kidzen till skolan ...på tisdag  morgonen skall Jaromir till Cygneus för han läser franska där, han valde själv att läsa det språket. Jag sa vad kul för sen kan du i framtiden sommar jobba fast på Euro Disney. 

Efter det gasade jag med Michelle till St Olofsskolan och sen i tur var det att köra via Citymarket för vecko shoppande.Köper hellre mat för hela veckan än att jag springer där varje dag.



Då jag kom hem så började bykmaraton....tror många har samma maraton på gång lite nu som då ....då tvättmaskin snurrar på flera timmar och man tycker att byket aldrig tar slut. Mikko sa nog att han hade tvätta en maskin på söndag ...men undrar om han bara tvättat sina egna strumpor då för idag  hittade jag smutskläder för ett helt kompani.



Då jag höll på med en massa sk obligatoriska vardags sysslor ...fyllde diskmaskinen, dammsuga ,laga mat  så tänkte jag...nej fasen nu vil jag ta en paus och göra något roligt...så jag började höstpynta.Har inte köpt något nytt utan har mina trogna lönnkvistar som jag plockar fram från gömman, mina höst dynor och så brukar jag ha oranga ljus...visst är det egentligen roligt  att pynta/ indreda i takt med årstiderna. Efter höstpynt  är det bara att börja vänta på att få julpynta....men före det kommer min favorit ..nämligen att  Halloweenpynta.



Kommer att ha tre veckor ledigt  runt jultiderna och redan längtar att få rigga upp stugan i myspys julstämning.Vi kommer att vara hela kidzens jullov uppe i Himos...oj vad jag kommer  och njuta då det knastrar öppna spisen ...det är något jag saknar  så otroligt då vi bor i höghus.



Sen skulle jag och visa lägenheten för hyresgästen som snart skall flytta in ...roligt då det råkar vara bekanta. Hoppas hyresgästen kommer att trivas...jag försöker vara en bra hyresvärd med att alltid finnas där om det behövs hjälp och mina hyres gäster har alltid fått måla och fixa lägenheten  så att dom  får det mysigt och känner sig hemma.  Jag står för remonten om det är något dom vill fixa.

Hon som bodde förut fick lov att fixa  köksskåpen ljus gråa  och arbetsbänkarna svarta , såg det första gången idag och det var jätte fint. Där ser man hur lite färg gör mycket i inredningen.




Skulle samtidigt som jag var och visade lägenheten haft bolagstämma hemma via datan men idag fick Mikko ta över den rollen. Vi är 5 stugor som hör till samma bolag uppe i Himos och idag prova  dom  första gången möte via datan , förut har dom träffats i Esbo då dom haft sina möten. Men det hade gått jätte bra på det här viset och då jag kom hem fick jag höra att jag blivit invald i styrelsen och får vara med och bestämma.

Tänk vad mycket intressant i livet det kan hända så här på äldre dagar och inte slutar det här. Finns mycket jag vill lär mig ännu.

Så idag har det verkligen varit en intensiv dag....men roligt med lite annat än bara hemsysslor då jag är ledig. Nu ligger jag här nyduschad i sängen i nybäddade rena lakan och bloggar ...resten av gänget sover  och skall nog också säga go natt för det är väckning före tuppen i morgon.









 God natt allesammans.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar