söndag 15 september 2019

Då motorn skar ihop.

 Att en söndag få sova hur länge jag vill det är nog lyx det och ännu till då jag hörde att det smattrade på fönster rutan så drog jag täcket över huvudet och blev ett bra tag i sängen. Det är skönt med lite regndagar nu och då så  man med gott samvete kan stanna inne och mysa.



Sen var det så skönt då jag visste at jag kunde starta mot Åbo när som helst fast det ösregnade annat var det då man skulle hem från stugan med båt. Vi var nog alltid några gånger ännu i september ut och lika innan jag hade familj så for jag ganska sent på hösten till stugan ensam med båten. Kan lova att det inte var å roligt att komma hem därifrån då det ösregna.




Man packade allt klart och försökte vänta på att det skulle bli lite uppehåll men ibland var det så att det inte blev något uppehåll utan först ner och pumpa båten, sen släpa alla kassar i regnet ner till båten och sen själv vara utrustad med regnkläder för att komma iland någorlunda torr.

 Ibland var det rätt kraftiga vindbyar och där satt man sen och försökte parera båten efter vinden. Var ibland nervös att motorn skulle stanna då det blåste för det var ju inte någon ny motor jag hade i motorbåten utan någon som pappa på den tiden hade fixat upp. Men kom nog som sagt alltid helskinnad iland.

Glömmer aldrig en gång då jag skulle ut ensam med barnen till stugan  och pappa sa att motorn fungerar för han hade testkört den i en tunna och hade alltid samma ordspråk om alla sina motorer  " Dom går som en klocka" och hur gick det jo kom en liten bit och där skar den ihop . Där sitter jag sen och funderar att vad tusan skall jag ta mig till. Det började vara kväll och skymma sakta men säkert .Så jag ringde sen en som kör taxibåten och han körde oss ut till stugan. 

Där skulle man sen sent med två små kidz och katten och tuuusen kassar börja värma upp stugan , tända gaskylskåpet och lasta in mat i skenet av ljus då det inte finns el , försöka hitta något att äta åt barnen som var vrålhungriga , bädda , natta osv osv.....trodde jag skulle bli tokig. 

Det går inte ens och beskriva i ord  hur skönt det är att komma till stugan i en varm bil nu på hösten och öppna dörren till en varm stuga. 

Tycker om att fota så på lördag då vädret var super fint så gick jag runt och knäppte lite bilder.





Idag var det inget ute väder allt så jag fixade i stugan att det såg bra ut då hon från Himos center skall komma och ta lite nya foton denna vecka  för att få min annons uppdaterad. Sen kommer den ut till allmänheten för uthyrning  men jag har egna koder så jag hinner in och klicka i kalendern ännu förrän alla andra kan boka så vi får dom tiderna vi vill ha. Likaså om någon av er som läser bloggen vill hyra så bara och mejla mig så kollar jag om stugan är ledig och göra upp om ett pris.







Så börjar igen lediga veckan vara över och arbetet kallar....men nu känns det redan mycket bättre att åka på jobb då jag vet att mitt knä blivit mycket bättre. Köpte mig ett gummiband som behövs då jag gör mina övningar , sen har vi hemma en balansbräda som jag behöver för att stärka musklerna och sen fick jag ännu en tredje övning som jag gör utan redskap. Så nu fasen skall jag bli i skick.
Bokade in två stugveckoslut åt oss i mars 2020  och då hoppas jag kunna göra några åk.

Mysigt att krypa ner i sängen då det ösregnar där ute....god natt och en riktigt trevlig början på veckan. Hastigare än vi tror så är det fredag igen.













 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar