tisdag 24 september 2019

Nästa stop Los Angeles.

Tisdag morgon och jag skall nu kliva av här i Stockholm. Arbetsveckan var över igår och tog Grace över till Sverige och  nu skall jag ta bussen ut tlll Arlanda...Los Angeles here I come.



Med detta kort så åker Viking Lines anställda gratis från hamnen till Cityterminalen och ut till Arlanda.



Man blir aldrig fullärd av att resa ...det finns alltid nya utmaningar. Idag då  jag flyger till Los Angeles står jag inför en nu utmaning som jag inte provat förut då jag rest dit . Jag skall nämligen flyga budget , så billigt som möjligt med så lite bagage som möjligt. Finnair hade nu på våren super erbjudande till Los Angeles sk Light flight. Det betyder att man fyndar jätte billiga flyg men där ingår inget bagage utan bara ett handbagage.






Nu skall jag faktiskt denna gång resa till Los Angeles med bara min "rygga" på ändast 8kg ..ni läste rätt ändast 8kg...kan bli en liten utmaning . Har fått denna ryggsäck av min kompis Jill i Usa och den är super bra.

Ett bra tips är  att packa ner små provpåsar av ansiktscreme som inte tar någon plats.



Men jag behöver inte så mycket med då jag bara stannar lite på en vecka. Jag kommer packa ner en sk tubväska som jag får till ett litet paket och checkar sen in det på hemvägen om det behövs ,har mina aningar att det behövs. Har ännu aldrig åkt  hem från Usa utan att jag shoppat något.


Denna resa bokade jag veckan innan min skidolycka i april och nu har vi redan  september och det är dags för take off. Kommer att bli en kort men intensiv vecka... med mycket sol, beach life, palmer ,shopping , kompisar. Äntligen tillbaka till mitt älskade Californien...som jag längtat. Där ser ni  min "pensionärsbänk" som står och väntar på mig...dom fotona tog jag i fjol då vi var där.



Det är just det här som är så roligt att kunna känna sig hemma överallt...det ända är att jag trivs lite för väl bra i Californien , skulle kunna bli där hur länge som helst.
 
Nu skall ni få läsa varför jag valde och flyga denna budget resa med bara en rygga. Flyger med Finnair och denna resa kostade mig bara 230e tur/retur till Los Angeles....kan inte bli mycket billigare. Skulle jag bokat direkt då jag såg detta erbjudande så skulle jag fått den för 213e.


Det som är lite finurligt med denna resa är att jag  flyger Arlanda/Helsingfors / Los Angeles , om jag skulle ha hoppat på flyget i Helsingfors som kommer från Arlanda så skulle det ha kostat mig 770e till Los Angeles.På hemvägen flyger  jag Los Angeles Heathrow/Arlanda och sen nattbåten hem.

Kommer att  bo hos kompisar hela veckan så boende kostar mig ingenting. Därför kan jag resa så ofta till Usa då jag har så snälla vänner både i Californien och Florida som alltid tar emot oss med öppna armar. Tack till er alla att vi alltid får känna oss välkomna. Så det ända jag  behöver är en hyrbil för en vecka.

Kommer nu  att åka iväg ensam för det var meningen att Angelica skulle ha kommit med men hon fick förhinder , men jag har absolut inget emot att resa ensam.Tycker om att ta mig fram på egenhand  och tycker om att köra bil där så det är inga problem.

 Jag har berättat förut  att jag tycker om att resa på olika vis ..hela familjen , ensam, tillsammans med Mikko , kompis resor. 
Mikko skulle så gärna fått komma med men han vill absolut inte flyga till Usa för  en vecka.

Tänk om jag alltid skulle behöva resesällskap då jag reser ja då skulle det inte bli så ofta att resa för alla har nuförtiden så mycket eget program, tidtabeller , hobbyn m.m så det är jätte svårt att få det och passa ihop.

Jag vet själv att en vecka är för kort men denna höst kunde jag /vi inte åka till Usa någon längre tid då Michelle började högstadiet. Men tids nog hinner vi spendera mera tid i Usa sen  med Mikko då barnaskaran är utflugna från boet. Vem vet kanske dom också på egenhand  kommer att resa mycket till Usa sen då dom blir äldre eller så har dom fått nog av det landet.

Ni som kanske tycker att det varit rätt mycket om min stuga och Himos nu i bloggen så lovar jag att nu blir det ett tvärkast .....bloggen kommer fyllas  av en massa härliga inlägg och bilder från Californien.

Det har varit en intensiv arbetsvecka då jag gett allt så nu skall det verkligen bli skönt att sitta 11 timmar i flyget där jag absolut inte kan göra något. Har en massa bra musik nerladdad, en super spännande bok , skall se nån film på flyget och äta godis.

Men hur roligt det än är att resa så är det nog en utmaning att ta sig från plats A till plats B...långa flygsträckor, väntetider på olika flygfält, dåligt med sovande , tidsomställning , jetlag ...lovar att jag kommer känna mig som en trasa då jag anländer LA efter ett dygns resande.

Men då jag väl är framme så är det värt allt besvär....Los Angeles Im on  my way. See you soon friends.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar