torsdag 3 oktober 2019

Gillar köra på Pacific coast highway


Har varit ute i stora världen , i landet där det sker mest skolskjutningar/attacker med dödlig utgång nämligen Usa och så kommer jag hem till Finland där flaggorna vajar på halvstång pga  skolattacken i Kuopio där en dog och tio skadades. 





Sänder en varm tanke till alla nära och kära det berör både i Finland och Frankrike ( Paris). Läste just  att 4 dött i Paris då någon knivhuggit vilt omkring.

Hur känner jag då jag reser mycket....är jag rädd ?

Om jag säger som så att nuförtiden kan det hända var som helst vad som helst så...nej jag är nog inte rädd då jag reser runt.

Men jag har respekt för världen och ger mig inte ut på farliga äventyr. 



Mina bekanta i Usa berättar nog vart det lönas att fara och vart inte men som ni vet så kan det hända något var som helst,när som helst.

Jag rör mig ensam både dagtid och kvällstid i Californien men jag leker inte med ödet och går ensam omkring på ställen som inte har det bästa rykten och som jag inte vet något om , men som sagt det kan hända då jag shoppar ,  äter , sitter i trafiken att nån idiot kommer och mejar ner folk.




Jag skrev om det förra gången jag var i Usa att när man börjar köra så slår alla låsen på i bilen för säkerheten... så inte lätt för någon i tex trafikljusen öppna bakdörren och hoppa in i bilen då den är låst eller ännu hemskare som att tex öppna bakdörren och knycka med sig ett barn  från bakbänken. 

Fast jag bara var en vecka i Californien så hann jag med att köra runt en del. Jag hade inget inplanerat så jag såg lite vad jag kände för då jag steg upp till en ny dag....början av veckan var lite mulen så då körde jag runt till olika shopping mål.


Att köra längs pacific coust highway är fint och gillar området i Huntington beach...palmer så långt ögat når längs beachen.




Sen tycker jag om att besöka dom långa bryggorna (pier) så på söndag var det jätte fint väder och då bestämde jag mig att köra PCH1...hur långt upp jag skulle köra hade jag inte bestämt. Tog det sk  på talang...körde dit näsan visa och stannade där jag kände för en lite  paus/fotopaus. Vi har hemma navigator med uppdaterad Usa karta men den glömde jag hemma. Brukar inte köra så mycket med gps i Usa för hittar ganska bra...men sen om man  skall besöka nya ställen så är den bra att ha.



 
Har ju så att min telefon bara fungerar på ställen där det finns Wifii så därför kan jag inte använda googlemap på telefonen då jag är ute och kör. Nu har faktiskt Telia ett surfpaket på 2 veckor utomlands ...det skall jag prova ta nästa gång.




 
I alla fall så började jag köra uppåt och först stannade jag uppe i Huntington harbour och gick omkring och såg. Har inte varit där sen ungdomen så roligt och gå runt där.


 


 

Sen körde jag till Alamitos bay Marina  och såg på alla dessa båtar och fortsatte vidare längs Ocean boulevard tills jag kom till Long beach downtown. Åkte ut till Harbour village och tog några foton av Queen Mary som finns där. 





Som att spola tiden tillbaka då jag såg dessa härliga bilar....Back to the 50`s





Körde som sagt på " talang" utan gps där utan att riktigt veta var och när jag skall svänga så det blev att lite på tur söka sig fram ochh bra gick det också . I ungdomen då jag körde i LA med omnejd så inte fanns det gps då heller utan man körde och körde och nog kom man alltid fram någonstans, det var alltid nån kompis som satt brevid och var kartläsare.



Härliga palmer på Seal beach



Minns i ungdomen då jag var ensam ut och köra och jag faktiskt inte tänkte hitta ut från LA downtown...snurrade på ett bra tag innan ja hittade den rätta avfarten att komma ut på Freewayen. Så visst är det jätte bra att använda gps i Californien om man inte kört där förut. För avstånden är så otroligt långa och der far så mycket extra tid om man kör fel där.



Efter jag varit uppe i Long beach så ville jag hinna ner tillbaka till Huntington beach innan solnedgången och ta fina bilder . Efter det körde jag sen till Dana Point där jag  bor då jag är i Californien.



En lyckad utfärd hade jag  med många fina minnen jag tar med mig hem.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar