torsdag 31 oktober 2019

Kombinerar Halloween/lillajulfest

Så har det igen gott ett år igen  och det är dags för Halloween firande runtom i världen.

Men Halloween skall inte förknippas med Alla Helgons dag.

Halloween infaller alltså den 31.10 och den firas alltid den dagen i Usa och Storbritannien. Bland barn är det en tradition att klä ut sig och gå runt och be om bus eller godis ( Trick or Treat)  

Det finns massor med fakta om Halloween på Wikipedia så ni som är intresserade att läsa mera ingående om denna högtid så kan klicka på denna länk här på bloggen  
https://sv.wikipedia.org/wiki/Halloween 

Har i dag suttit och sett på fina bilder på Facebook då folk har pyntat , firat och haft kul ...jag känner mig så utanför då jag inte fick fira denna stora dag idag. Saknar att få fixa våra egna pumpor som lyser upp så fint i detta höst mörker... saknar faktiskt Usa just nu ....många roliga Halloween minnen därifrån och tror att då det är en amerikansk tradition så känns den mera rätt att fira där än här i Finland.

Kanske vi har  möjlighet att nästa år fira Halloween där...det ser vi sen.

Nu när jag missade denna Halloween kväll så  tror det kan bli en kul ide att kombinera Halloween och lilla julfest och då kanske jag rentav kan klä ut mig så här....två flugor i en smäll....Scary santa.


Jag blir så ivrig då det gäller att planer roliga saker i mitt liv ....har mina sk "papperslappar" på min data skärm där jag hela tiden öppnar nya och fyller på då jag kommer på  bra ideer.  

Har en lapp för en massa låtar som jag gillar och skall ladda ner , lappar  för mina planer av resor , lappar för mina ideer som ploppar upp nu som då  och nu öppnade jag en ny lapp med Tips för Halloween party....min data skärm svämmar över med  "elektroniska minnes lappar". Så tråkigt blir det inte här inte då jag hittar på en massa roliga saker hela tiden.

Som tex det här ...då jag var i Usa i september så köpte jag åt vår Majsa katt två olika Halloween dresser och här är den ena  och ni kan gissa vi hade roligt hemma då Majsa fick prova  gå runt och vara modell. Vår söta , lilla  " Unicorn" .




Till slut skall jag berätta om då man går Trick or Treat i Usa så är det inte små mängder man samlar godis....alltså i fjol fick Jaromir och Micheller så otroligt mycket godis i sina kassar då vi gick runt med våra vänner och det var inte alls så lång stund som vi traskade runt.  

Dessa Candy Corn har jag ätit i mängder då jag varit i Usa ...dom finns vanligtvis i Usa och Canada och söta som fasen. Man blir lite le på dom om man äter för mycket.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar