torsdag 10 oktober 2019

Är förberedd för kylan

Veckoslutet kommer smygande ..skönt . För mig betyder det sovmorgon och känslan att vara ledig. ..övriga dagarna går åt att hålla i vardagstrådarna.







Nu har jag packat lite smått och gott med mig och i morron skall jag köra upp till Himos. Ena efter den andra börjar backa ur ....gissade det att dom vill hellre vara hemma med kompisar och spel. Michelle har simträning och Mikko skall antagligen ha veckosluts dejour.

Men jag har inget emot att köra dit och vara där ensam ...skall faktiskt fara dit och njuta av höstens färgspektakel , bastu, tända ljus, eld i öppna spisen och god mat. Det lever jag länge på igen, uppskattar det så då vi inte har en öppen spis hemma att sitta framför brasan och lyssna till eldens knastrande.

Som tur är så gillar jag att göra saker ensam för tänk om jag inte skulle kunna göra något utan Mikko och barnen då skulle det inte bli någonstans att fara för mig och glad att dom också förstår mig att jag har min  lediga vecka och möjlighet att göra saker. Såklart vet Mikko att jag längtar  upp till  stugan vi har där då jag en gång har möjlighet. Det var ju därför jag köpte den för att jag/vi skall kunna vara där

Lika veckorna som jag är hemma så är jag rätt mycket ensam för Mikko kommer hem ganska sent , barnen har sina kompisar och som idag for Michelle på simträning , Mikko och simma och Jaromir till en kompis så inte behövde dom mig till något. Men hade tid att packa lite smått som jag skall ha med....härligt att kunna åka till stugan närsom helst på året och bara bära kassarna till bilen och sen bära in dom till stugan.

 Börjar faktiskt längta efter snö för det kommer att vara så fint  i stugan  med   grankvistar och små lampor  på terassen .Sen är det säkert jätte fint att gå omkring där då det kommit massor med snö...som att smyga runt i ett vintrigt sagoland och sen börjar ju småningom skidsäsongen komma igång....riktigt längtar att det skall bli fart i Himos.



Kommer nog fördriva mycket tid vid backarna fast jag inte kommer kunna skida , redan själva stämningen blir man så glad över. Sitta på after ski och njuta av varm choklad och se då dom andra kommer ner susande....skall bli roligt att se vilka framsteg Jaromir gör i vinter....senast så var det barnbacken han höll sig till ....i Teijo kom han nog ner i dom större. Tror nog han denna vinter kommer att börja söka sig till dom högre backarna i Himos. Sen får jag hoppas att jag själv också gör framsteg och kan åka lite i vinter.

Vi skall se vad läkaren har att säga i morron då jag skall och visa mitt knä.

Nästa gång vi alla åker upp till Himos ( November ) så kan barnen ta med några kompisar  och hitta på något roligt tillsammans där.



Jag skall denna gång  igen upp på toppen för att njuta av höstfärgerna och åka lite runt och se. Märker nog att man blivit äldre då man njuter av vad naturen bjuder på...vem tänkte i tonåren på en lönn som stod i höstskrud. Nej det var nog bara ölkassen och Furulund (dansplats) som gällde då. Nu riktigt sprudlar det av glädje inombords då man ser detta färgspektakel.

Nu har jag haft ett par dagar som jag börjat förbereda för vintern och kan nu säga ...välkommen snö. Igår köpte jag en jätte fin orange skid/vinter jacka åt Jaromir ( byxor behövs ännu)  och idag köpte jag åt mig  skidjacka och byxor , åt Mikko hittade jag skidjacka och Michelle har sina vinter kläder klara. Sen köpte jag några par vantar  för dom fattas alltid då det behövs...likaså mössorna är alltid försvunna.

Men nog tar allt detta så otroligt med plats då man skall ha kläder för 4 årstiders...inte skulle det vara så tokigt att ha bara sommar plagg i skåpen.


Fast jag längtar att få mysa i stugan och höst/vinterstämningen i Himos så saknar jag nog dessa vyer så otroligt mycket. Men får vara lycklig lottad som får njuta av både och .....sen då det börjar kännas för trist med snö och kallt så flyr vi till solen och värmen. Precis så som JAG/VI vill ha det och som passar oss bra.





Njut av alla dessa bilder som jag tog där mina pensionärsbänkar finns.





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar