onsdag 2 oktober 2019

Sista etappen med Galaxy

Har just landat i det gråaste och regnigaste Sverige (Arlanda) och lämnat bakom mig klarblå  himmel ,sol och värme. Det är alltid så roligt att åka på resa men alltid så trist att komma tillbaka till vardagen och i synnerhet då man kommer hem och vädret är så här.




 Sitter i bussen och tog dessa foto då jag åkte till flygfältet och himlen var klarblå...







  ......och så här såg det ut då jag landade på Arlanda.





Nu skulle jag absolut kunna svänga och åka tillbaka till Californien. Väntar nog verkligen på den dagen jag och Mikko kommer att kunna vara längre där då vi åker. Barnen får gärna komma med men vi får se sen vad dom gör efter att dom slutat högstadiet om dom väljer att söka jobb eller studera vidare...det får tiden utvisa.

Vi har flera gånger funderat att åka till Californien på sommaren  och vara lite längre  då kidzen har sommarlov men då trissas priserna så otroligt upp. 





Skall bli roligt att komma hem och krama om hela gänget och vet nog några som kommer dyka ner i bagaget direkt dom kommer hem från skolan. Sitter nu i hytten  på Galaxy och skall ta nattbåten hem , sen är jag hemma i Finland i morgon bitti. Hem och packa upp och packa ner för jag skall direkt i morron kväll på jobb. Blir en kort vecka som tur för det är alltid jobbigt med denna jetlag oberoende åt vilket håll man åker ( för mig i alla fall). Sen kommer hela gänget på kryssning på lördag för att fira Mikkos födlare.

Dagen då jag reser hem vill jag alltid ha go tid på mig för man vet inte hur trafiken löper , sen skall jag lämna bilen tillbaka, sen ta bussen till flygterminalen ,sen genom säkerhetsontrollen... så jag sitter hellre lite tidigare vid gaten än att jag missar flyget.

Idag fick jag mig verkligen en överraskning då jag började gå mot flyget för jag skulle få åka Airbus A380 , Wide body jetplan med 4 motorer och i två våningar..yess!!
 


Då man reser , flyger och far så kommer det emot en massa överraskningar både roliga och mindre roliga ....om resan började på tok med mitt spärrade kort då jag skulle hyra bilen  så fick jag istället en super fin avslutning då jag fick flyga med  Airbus A380 från LA till London där jag hade flygbyte till Arlanda.





Vet inte om ni som flyger och reser mycket har någon skillnad med vilka plan ni flyger ....för mig är det lite med flyg som med hotell ....då man bott på ett lite finare hotell så vill man inte gärna  byta ner sig .

 Lika då jag fått flyga en massa fina plan så sätter jag mig helst inte på ett litet propellerplan om det inte är måste. Har flera gånger flugit sådana mellan Finland och Sverige och tror ibland att man inte kommer fram ända till Arlanda. Hoppar och skumppar det där lilla planet och propellrarna för ett sådant jäkla oljud.

Jag som har många drömmar så en av dom är att en gång få prova flyga business class men det skulle väl vara så att får man en gång smaken på det så vill man inte mera flyga 11 timmar economiklass.

Det skulle kanske vara en bra ide och konsentrera sig till ett flygbolag och samla poäng med dom och sen fast byta upp sig  med poäng som man samlar ...men jag ser oftast på priset/datumar då jag flyger och då brukar det bli vilket flygbolag som helst som jag flyger med. Nu var det faktiskt Finnair kombinerat med British Airways jag flög med. Har inte flugit med Finnair på jätte länge.

Men allt var toppen på dessa bolag...servicen bra, maten god, rätt så bra utrymme i bänkraden på ekonomiclass, fina ( rätt så nya ) flyg...med andra ord toppen flygresor. Inget att klaga.



 Så är det sista etappen och snart blir det god natt från hytten här ombord på Galaxy. 
 Måste ännu tillägga att jag tycker hytterna är absolut mycket finare på Grace.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar