onsdag 23 oktober 2019

Tröstäter och svordomar

 Har gått runt som jag skulle haft världens baksmälla ( krapula på finska). Går alltid på övervarv då jag kommer hem efter en arbetsvecka ,  annars också för den delen men lite mera efer jobb veckan så det tog ett bra tag innan jag varvade ner. 

Satt ganska länge och bastade och började känna lugnet i kroppen men lugnet varade inte så länge då jag såg på klockan och insåg att det är väckning efter 4 timmar....då skall jag vara på alerten med att väcka kidzen och sen den efterlängtade palavern hos min pappa.

Tröst äter  och gott är det !!


Men efter en hektisk arbetsvecka som är bakom så skulle jag bara ha velat sova länge länge idag och inte haft lust att göra något....så igen en gång ..om jag någon gång får lyckan och vara frisk och bli pensionär då skall jag verkligen leva utan tidtabeller och klocka. Dom ända tidtabeller jag sen behöver passa är då jag/vi är ute och reser och måste passa flygtider.

Ligger nu i sängen och bloggar och känner mig  arg, ledsen , stressad , trött , orolig  osv ...alla känslor snurrar huller om buller i knopp och kropp. Orsaken är ju förstås den  intensiva   palavern som inte gav något resultat som jag redan gissade....svaret var  " Din pappa är i så bra skick så han kan bra ännu bo hemma , att tyvärr finns det absolut inte möjlighet att få han till något boende" !!

Ni  som känner mig vet att jag idag talade med STORA BOKSTÄVER. Var trött och verkligen irriterad på allt som just nu kretsar kring pappa och denna palaver som stampade på samma ställe som vi började så gjorde inte saken bättre.

Jag kunde ändå relativt bra hålla mig rätt lugn och prata sakligt för jag vet ju att det inte är deras fel som satt med där idag med oss ( en från socialen och Laustes distriks skötare/förman) men nog höjde jag i något skede ite rösten och ville ha svar på en massa olika saker då dom pråmt sitter och förnekar att pappa inte är i behov av  boende.

Hade en massa saker svart på vitt som bevis och  social tanten antecknade flitigt men tyckte ändå att det inte var alarmerande....då berättade jag om ALLA gånger han varit ut och yra på med taxi, och vår stress om att han far igen.. då sa hon lugnt ..." men han har ju inte varit sen augusti nu"....men jag sa att det betyder ju inte att han slutat med sina äventyr...han kan fast fara i morron iväg.

Jag fan nästan hoppas att han far igen att dom verkligen ser att han inte kan bo hemma. Här i Åbo får dom åka gratis då man åker med rullstol och han har ju lärt sig det att han tar rullstolen med (går och leder den )  så får han åka gratis buss och så pyser han. Då blev hon lite med ögonen stora när jag sa att han har hittat på det också.

 Vintern på kommande och jag blir mera nervös dag för dag var vi hittar han i vinter då han pyser iväg om vi alls hittar han. Ja inte fan är det lätt i detta samhälle.

Sen satt dom och fråga av pappa om han vill till boende och klart han vill..." Han sa att han skulle villa ha mera sällskap och någon och prata med för tiden blir lite lång ensam hemma".

Sen då jag sa att det skulle vara så bra att han skulle vara på boende då han har problem med alkoholen och dricker för på boende har han inte denna möjlighet och inte ens begärt alkohol då han varit på intervall...så svarade igen socialtanten .." Men kanske det ändå är bättre att han då bor hemma då han vill dricker så mycket". Alltså vilka svar man får.

Skulle jag fått bestämma så skulle ju en alkoholist direkt borde bli intagen för jag frågade hur dom tänkte med att han äter massor med medicin och sen ännu sitter varje dag och dricker....men det kunde hon inte sen svara på.....shit shit shit!!

Sen undrar dom varför han äter så så dåligt ..jag sa att då han varit på intervall så har han så tyckt om maten ( roligt förstås och äta i sällskap)   och också fått i sig mat regelbundet. Varför skall det vara så här i detta samhälle och värre och värre blir det , att åldringar som verkligen behöver plats och villa ha en boende plats inte får.

Som dom svarade åt mig idag att det inte bara finns...jag frågde att hur hittar dom sen om det skulle inom ett par veckor ändra och han verkligen måste få en plats....det svaret försökte hon undvika med förklarade att han ändå till det sista skulle måste vara hemma.

Hela tiden erbjöd dom platser tll privata boenden...men så länge pappa har jobbat och betalat skatt så skall jag ABSOLUT ha han till kommunalt boende och han har nog redan betalat tillräckligt med skatt till finska staten så dom behöver inte tro att vi skall
sitta och betala på något dyrt privat boende...nej tack!!

Sen frågade att hur är det om jag tar han till privat läkare och visar ett intyg att han måste till ett boende...men siddu sluga som dom är så måste det gå via sk deras läkare för att intyget skall godkännas ..typiskt !!! Shit var jag blir förbannad på denna jävla byråkrati. 

Undrar ibland hur länge jag skall stå ut med allt detta för det känns faktikst INTE roligt mera....motivationen börjar verkligen vara på noll....men skall nog ännu med mina sista krafter kämpa att han får ett boende.

  Jag det var som sagt en intensiv diskussion idag  och jag är verkligen glad att jag kan prata både " small talk" och i situationer som dessa med " större bokstäver". Får höra av många att jag är hård på att prata ....men är stolt över det...skulle min lilla ärthjärna varit lite större kanske man skulle ha kunnat vara i riksdagen i dagens läget och gjort en förbannat stor förändring här i samhället...för prata kan jag.

Ja gott folk ....vad har vi och vänta oss i framtiden....ser mycket dåligt ut. Tycker verkligen synd om mina barn ifall jag själv  tex kommer att lida av en sjukdom som  alzheimer....sen finns det väl inte mera något som heter boende utan man skall väl bo med dom sen tills det sista.

Har någon några bra råd hur jag nu skulle kunna fortsätta denna process så tar jag gärna emot råd för kommer inte lämna det här då jag en gång kommit igång.

Tack och go natt!!

1 kommentar:

  1. Halloj.Jobbig situation.Vår mamma har altzhaimer o e nu på ett boende för minnessjuka.Vi väntade endast en o en halv vecka på plats när hon började ringa på grannens dörr mitt i natten.De e folkhälsans boende i Mjölbolsta.Hoppas de ordnar sig för er.👍

    SvaraRadera