fredag 25 oktober 2019

Fartdårar

 Kassarna var packade , kidzen kom hem från skolan , dom åt och jag lastade allt in i bilen och så var det bara att säga hej då åt Åbo för några dagar. Nosen styrde mot Himos för att få lugn och ro .

Jag tycker om att köra bil men visst sitter man och funderar ibland om det skulle hoppa en stor jäkla  " Skogens konung"  ( läs älg)  framför bilen , det börjar vara mörka tider , älgjakten igång , regntider och snart snö och halt väglag.  Det har inte gått en ända gång då jag varit hit eller kört mot Åbo som alla har kört lugnt och sakligt...nej alltid skall det finnas dom jävla fartdårarna över allt.

Har nog aldrig sett så farliga omkörningar som nu då jag sitter och kör på hårt trafikerade vägar...alltså det blev ju mörkt innan vi var framme och så ser man bilar som kör om flera bilar på en gång ...med hög fart , regn  och älg varningar....skulle kunna fara och läxa upp dom med STORA bokstäver. Blir så otroligt förbannad på sånt där...skit i dom som sitter i den bilen dom har ju själv valt att köra så där vårdslöst men tänker på alla oskyldiga som kan hamna in i en olycka tack vare dessa idioter.

Det var  nära Jämsä som en bil just skulle böra köra om en bil och jag fick snabbt  dra till höger  för annars skulle det nog varit jävligt nära en riktig hård smäll. Varför har folk så otroligt bråttom att dom inte ens i trafiken kan varva ner.

Sen såg vi 7 hjortar ute på en åker ....så det är nog att vara på sin vakt . Men som sagt hoppar det ut en älg framför bilen så har man nog en ganska liten chans att hinna väja för en sådan bjässe.

Väntar på Mikko att han skall komma med bussen.

Men nu är vi tryggt framme och Mikko ringde då vi var på väg hit att han bokat bussbiljett och kommer hit. Han behövde inte ha dejour i veckoslutet...roligt att vi detta veckoslut  får vara tillsammans här i  stugan.



Varmt och skönt i kojan medan vinden viner i knutarna....nu är det verkligen storm.

Michelle och Jaromir planerade kvällens program och det blev taco och Marchmellows som efterrätt. Dom har väntat hela dagen att ikväll (fredag) få grilla marchmellows.



Själv bokade jag in i kvällens program flera timmars bastubadande...härligt.

 Då jag kom hit undrade jag varför här är så mycket folk i Himos men detta veckoslut är det Iskelmä 19v synttäri bileet...Mikkos favorit artist uppträder här i morgon...Laura Voutilainen plus många fler.

Det såg så mysigt ut då vi kom hit då  det var ljust i var och varannan stuga ...kan bara tänka mig hur mysigt det kommer vara här runt juletid med all härlig julbelysning och förhoppsningsvis snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar