söndag 22 februari 2015

Inte abborrar här inte!!

Om man här skall ut på fiskeutfärd så kan det komma emot vad som helst.Jag och kidzen hade shopping dag (igen )medan min sambo for ut med pojkarna och fiska.
Han hade massor med fina foton då han kom tillbaka så därför tänker jag skriva ett inlägg om hans fisketur och bifoga foton.
Här kan man som sagt ha en hyrd båtplats eller som vår bekant ha båten på en trailer och sen då dom skall på sjön hissa ner den i vattnet och upp efter utfärden.Tycker ju själv att det verkar lite krångligt men kankse det är ett billigare alternativ än att betala året runt båtplats i hamnen.
Då dom startade sin utfärd for dom och köpa fiskbeten och där möttes dom av en skock pelikaner.Färden fortsatte och pelikanerna var aktiva runt båten så dom fick försöka schasa bort dom med en pinne.En liten bit på väg mötte dom världens sötaste säl...och kolla dom snälla ögonen som stirrar in i kameran....massor med båtar såg dom.Folk var ut och fin åka då det var veckoslut.
Men höjdpunkten var nog då min sambo fick se valen...först såg dom att vattnet blev speciellt då valen rörde sig fram och plötsligt kommer stjärt fena i luften och ett klick med kameran så var det förevigat att han sett en val...mäktigt.Ups om en sådan skulle komma och knuffa till båten.Ingen haj i sikte men det finns ju nog av dom här också.
Här ordnas alla år i Dana Point  Festivales of Whales....då finns det speciellt mycket valar här utanför kusten och dom ordnar båtresor så man slipper ut och se valarna på nära håll...vi åker just hem då som festivalen börjar.Ett år råkade jag vara här då det var denna festival...men åkte aldrig ut med nån båt för att se valarna... var nere i hamnen och strövade runt,hörde på musik,tittade vad dom hade till försäljnin m.m.Det var en kul grej.
Någon fiske lycka hade dom inte denna dag...men det hade varit en minnes rik dag!
Fiskbeten.
 
Här ser ni vatten ytan börja röra på sig...
 
 
...där skymtar valen...
 
...och så vinkar den med den mäktiga stjärtfenan.
 
Kusten skymtar i bakgrunden.
 
 
 
Ett gäng pelikaner som är hungriga.
 
 
Kolla den härliga blicken.
 

<3
 
Båten lyfts upp...
 
...vinchas in...
 
...läggs på trailer och förs till parkeringen.Fiskefärden avslutad :)
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar