lördag 21 februari 2015

Matshopping på Ralphs !!

Gillar att shoppa matpå Ralphs....har ett typ bonus kort dit som jag skaffade för tre år sedan ( typ lite som i Finland Plussakortti) och det ger oss möjlighet att shoppa billigare...man skall ha rätt taktik...spara in på maträkningen så blir det mera övers till kläder,väskor,skor m.m!!!
Brukar laga frukost här hemma och sen beror det lite på hur programmet ser ut om vi lagar något här hemma eller om vi äter ute.Vår tjej M är så jäkla kräsen så det duger bara McDonalds eller chicken nuggets...så nu köpte jag hem en  stor låda med nugget så bara och kasta in nugget  i micron då hon bli hungrig.Jag själv gillar mycket fast fooden på Taco Bell...men som sagt affärerna har också massor med snabbmat som går fort att fixa....och sen har vi möjlighet att grilla...men det är så mycket program hela tiden så vet inte hur vi ska hinna med allt.
Bifogar foton från då vi var och handla mat idag...och här finns sååå mycket att välja på att man blir riktigt råddig.Sen undrar man ju inte på att de finns av dom verkligt mega stora här med ordentlig övervikt....som tex...2 liter läsk kostar 88cent ( vår valuta 78 cent ), köpte  idag hem glass 24 st (typ Puffet glassar som finns i Finland) och hela lådan kostade 4.99 dollar (4.40 euro). Så dom som inte bryr sig vad dom tuggar i sig så får nog hastigt vikten att öka med fast food,cocis och glass som är billigt!Sen deras överdrift med alla bakelser och kakor i alla världens färger.
Sen är dom ju ute i go tid med allt ...här börjar det vara full påskstämning redan...påskgodis i massor och allt valentines godis och prylar är på sale!
Kommer nog själv att öka lite till på kilona innan man e hemma tror jag.Det blir så lätt att gotta sig med onyttig mat och dryck då man har semester.
Påsk korgar..ska det vara så ska de va ordentligt ingen lite fjösig påsk korg här inte ;)
 
Mera påsk korg...och ingen liten bunny ..nej en mega stor förståss!
 

Mera påsk stämning!
 

 

Oj vad jag gillar dessa glas flaskor!
 

 

Mjölken finns i  kanistrar
 

 

Likaså vatten i knistrar.
 
 

2 liter läsk 88cent....ja vad säger man till detta.
 
 

 

Färdig blandad cacao!
 
 

 

 
 
 

 
 
 

Skaldjur uppradade fint i burk.
 
 

Hyllorna svämmar över med junk food.
 
 
 

Blev succe här hemma.
 

 

 

 
 

Flingor i alla möjliga tusen varianter.

 
 
Vatten på flaska köps det i massor här....man går ingenstans utan att ta med sig en vattenflaska ;)

 

 
Min favvo dressing

 
 
Här finns det att välja..

 
 
 
 
 
 
Dom har massor med frysen färdig mat

 
In i micron och så har du middagen serverad!!



1 kommentar:

  1. åh vad ja saknar att gå i amerikanska mataffärer! handla själv mest på vons då ja bodde där, men va nog in i många andra butiker oxå såsom ralphs, trader joe's o whole foods.

    SvaraRadera