fredag 6 januari 2017

Bensin.

Idag skall jag skriva om att hyra bil och tanka bil i Usa.
För oss som kommer från Finland är det nog så otroligt billigt att tanka upp bilen i Usa.
Inte skall jag väl säga att hyrande av bil är så hemskt dyrt heller...beroende förstås vilken bil man vill ha.Vi nöjer oss ofta med billig medelstor bil och då jag är ensam där brukar jag ofta ta en mindre bil för dit ryms bra både jag och mitt bagage.

Nu då vi var i Vegas så tyckte Mikko att vi skulle ha hyrbil...jag hade planerat att vi är utan bil den veckan vi är där.Men som sagt vill man åka lite runt och se annat än bara The Strip så lönas det nog hyra bil.

Vi hyrde en billig bil ..en vecka kostade runt ca170e.Men som sagt att tanka bilen kostar för ju nästan ingenting.Vi gjorde så att vi tog emot bilen med full tank och i kontraktet gjorde vi upp att vi lämnar den tillbaka med full tank.

Under veckan körde vi nog jätte mycke ..mycket city körning och också ut till Hoover Dam som blev tur/retur ca 100km.....sen var vi utanför city till olika Outlets flera gånger under veckan och som sagt bilen var i användning varje dag.

Dagen då vi skulle returnera bilen så for vi och fyllde upp tanken och nu skall ni få höra det bästa ......en veckas MYCKET körande blev och kosta 20 dollar (ca19 euro).
Så då förstår ni att bensinet är för oss skitbilligt.

A satt och önskade att bensinet kunde vara lika billigt här i Finland som i Usa.Det önskar nog jag också...för fyller du upp bilen med 19 euro här så kör du nog inte långt!!

I Usa får dom ju körkort då dom fyller 16 och det lär inte heller kosta mycket att ta körkort...tror nån av mina bekanta i Usa sa att det kostade 30 dollar  att ta körkort om jag minns rätt (skall kolla upp det en gång till om det var så billigt).....här betalar vi närmare 2000 euro...fy fasen!!!

Här är några foton på vår bil...och det som är så roligt att hyra bil är att bilarna är ju så nya och fina att köra med .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar