måndag 9 januari 2017

Frihetsgudinnan mitt i Åbo

Känner mig verkligen så som rubriken.....som en frihetsgudinna...känner mig fri!!
Skall lite ingående förklara vad jag menar med det...jo nu börjar jag få en sådan känsla att jag äntligen börjar få mig den frihet som jag inte haft på många år då barnen varit små.

Minns inte riktigt hur många år jag bott i Åbo ..men det är många och det finns massor med platser jag inte besökt och  inte ens märkt hur fina ställen vi har här i Åbo.
Herre jösses hur fint här är....en superfin stad att gå runt i och föreviga på bild.

Jag har aldrig hunnit se på Åbo med det öga som säkert många redan hunnit njuta av.....men har haft så mycket i min vardag med allt möjligt från små barn till egen firma till ett jävla rusande hit och dit att jag aldrig som sagt haft tid att märka hur fin stad jag bor i.
Men nu börjar jag äntligen känna friheten och kunna öppna ögonen och verkligen suga i mig allt fint som Åbo bjuder på.

Som här om kvällen då jag bestämde att nu tar jag min kamera och åker ner till Aura å och går runt där och njuter...bara kameran och jag.
Härligt då barnen nu är så stora att dom redan klarar sig en tid ensamma och jag inte behöver tänka på att ha nån panik hem utan bara njuta av min egen fria tid....ströva runt och hitta en massa fina saker som jag förevigade på foto...och det var ju så mysigt då det hade kommit snö.
Istället för -20 så låg temperaturen runt -1...verkligen skönt med en liten kvällspromenad.

Minns tillbaka då kidzen var små och man hade bestämt att man skulle ut ..ja då blev det ju antingen kuppisparken där dom kunde leka,pulkbackar eller så hann man knappast ut förrän nån av dom hade kissat ner sig och det var dags hastigt pysa in tillbaka och byta en omgång kläder för att göra ett nytt försök...nej då var den andra redan så trött att det inte gick att göra något annat än dags för en tupplur och så fick man avboka hela sin plan om att gå ut....oh tjiiisu dessa tider.
Så lovar att man såg nog inte mycket vad den vackra staden Åbo hade att bjuda på.

Oj längtar redan tills jag nästa gång jag skall ut och göra nya upptäcktsfärder...var häromdan också ner och gick vid Suomenjoutsen som resulterade i en hel del fina foton.
















.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar