lördag 21 januari 2017

Rutiner och ritualer.

Jag är ganska spontan i mycket som jag gör men sen älskar jag lika mycket att ha rutiner och ritualer....som tex jag vill alla år ha ett mysigt julfirande,alla år ett häftigt Halloweenparty,när jag vill ladda mitt batteri ja då är det bastu som gäller med mina egna ritualer där det ingår musik,härlig björkdoft i bastuvattnet ,härligt doftande duschcremer ,mysbelysning i bastun....vill helst basta ensam för vi har så liten bastu...får bästa platsen då.
Likaså till mina rutiner hör att då jag är på ledig vecka så är lördagen ägnad helt åt familjen... Mikko jobbar ofta nog veckoslut då jag är hemma men då myser jag och kidzen.

Idag måste vi avvika från rutinerna för kidzen hade skoldag och det var öppet hus i Sirkkala skolan...så förmiddagen spenderade vi i skolan...vi fick vara med i barnens klassrum och se då dom arbeta,så bjöds det på kaffe och smått och gott som många duktiga föräldrar bakat ,Mikko ställde upp med att bära bord och vad ställde jag upp med...ingenting...tyvärr.Jag har ju mina rutiner ser ni....redan då min äldsta flicka gick i skolan så var jag så dåligt på allt det där att vara med då det skulle vara något och och med åren har inspirationen ännu mera avtagit.
Men lyfter hatten åt alla föräldrar som aktivt orkar med vara med och hjälpa då man tänker att redan allt annat (jobb,hobbyn m.m) tar ju så mycket tid av vardagen.

Som sagt det är skönt med rutiner och i synnerhet då barnen är små så slipper man själv lättare undan då man försöker ha vardagsrutinerna under kontroll....men som sagt jag kan också vara jäkligt spontan...skulle nån slå en signal åt mig i veckan och föreslå att vi åker till Las Vegas ...jo visst fan skulle jag hänga med och hastigt fixa och trixa ledigt åt mig.
Livet blir så mycket roligare och kryddigare med lite spontana saker nu som då.

Men som sagt det kan också vara riktigt roligt att göra ingenting....bara ta en soffdag...jag har lärt mig att njuta av att inte göra något....duktiga jag!!

Nu skall jag jag ta mina bastu ritualer,sen skall vi smaka på tårtan som min lille kock vill baka idag ..vi jobbade bra tillsammans och kakan blev fin,Han hade hittat en bild på google och ville baka en likadan kaka.....och jag passade på att baka chokobollar också....så lördag är lika med mysdag och gottegrisdag...visst fan är livet härligt om man förstår att njuta av det.

Alla ni var än ni är......njut och ha ett skönt veckoslut....kanske ni också har haft era rutiner och ritualer idag och njutit av vad lördagen har bjudit på.

                            //Kramar till er alla
Sirkkala skola den nyare delan


Sirkkala skola...dom äldre byggnaderna....oj dom har sin charm.




Jaromir gräddnos...jobbar koncentrerat :)

Fan vad dom blev goda....chokobollar..nam!Inte ätit sådana på år och dar.Så det var på tiden!!

Fix/trix...stammen och dom små gröna bladen är äkta men den tappade alla vita blommor så jag köpte en konstgjord vit blomma som jag stack ner...blev super fint.Men det har börjat växa nya blad :)

En sak som hör till mina rutiner/ritualer..varje gång jag kommer på ledig vecka så köper jag mig en veckobukett..älskar blommor.

Här är mästerkockens slutresultat..Roblox tårta..bravå Jaromir!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar