tisdag 28 mars 2017

En tidig morgon vid Aura å

Så har då min lediga vecka börjat igen....lediga och lediga.Med två kidz i skolåldern så finns det nog att göra här hemma.Förstås då dom är i skolan har jag ju min egen tid och mera och mera börjar dom klara sig själv.

Skulle så gärna idag ha velat sova tills jag själv vakna men så var det bara snällt att stiga upp klockan sju och väcka resten av gänget som skulle till skolan.Mikko hade farit på jobb redan till klockan 6 men jag hade inte hört något för så trött var jag och inne i en djup sömn.

Ibland brukar dom fara med buss men då jag är ledig brukar jag köra dom till skolan och sen brukar jag ju oftast piggna i så det är ingen ide att på nytt gå och ta sig en tupplur.Men nog märker jag då jag kommer från min arbetsvecka som går på 73,5 timmar så skulle jag nog jätte gärna vila ut den första lediga dagen.

Men som sagt idag bestämde jag då jag kört kidzen till skolan så åker jag ner till Aura å och tar mig en nypa friskluft och knäpper lite fina foton i solkskenet.
Körde till olika platser kring åstranden och gick lite runt och fotade....det är så fint att gå omkring där ...igen kom den där känslan om drömmen om min/vår lilla city lägenhet....men tyvärr kan jag inte uppfylla den drömmen nu.

Var och njöt av det ståtliga skeppet SuomenJoutsen....hon är nog en klass för sig ...så super stilig där hon ligger vid kajen och sen den klarblåa himmeln som kontrast till det vita skeppet ...oj vilken syn.

Bestämde att bara den rätta vår/sommarvärmen anländer så skall vi ha en family picknick nära Aura å....ett annat ställe som är så fint är Ruissalo....fina tider framför och igen en gång får man ju önska att sommarn har lite flera soldagar/ värme bölja en bara en till två veckor .Jag håller tummarna för en hel lång varm och solig sommar.

I morron så blir det igen att stiga upp då tuppen gal eller rättare sagt då klockan piper
och om vädret visar sig soligt så skall jag åka nånstans och knäppa lite foton.Nu vågar jag mig till och med ut då den förbannade vintern är förbi.

Här kommer lite foton från min lilla å strands promenad...oj oj snart kommer där att vara så vackert grönt längs med ån.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar