onsdag 1 mars 2017

Hytt # 9452 Harmony of the Seas

I den hytten bodde vi under denna kryssning....och lite som jag redan skrev i förra inlägget så nöjer vi oss bra med en Inside hytt utan fönster.
Kanske vi sen i framtiden då kidzen inte mera så aktivt  vill kryssa med oss så provar vi en hytt med balkong ...det får tiden utvisa....nu är vi nöjda så här.

Men lovar att det finns olika hyttkategorier för alla och envar det finns faktiskt ombord på Harmony hytter med sk virituella fönster alltså dom har lagat fönster som ser ut som du skulle se havet men det är inte på riktigt.
Tycker man att man har tillräckligt med jyyron/dollar så då är det ju bara och slå till ordentligt och fast boka nån av sviterna som är 150 m2 och är två våningar ,priset ligger runt ca 10 000 i veckan...och tro det eller ej men dom lär vara i god användning hela tiden...så visst finns det dom som har dollar på konto.

Som tex då vi körde runt med bil i Ft Lauderdale nere längs med beachen och såg vilka villor dom bor i dom med mycket dollar....alltså helt otroligt...måste ses i verkligheten för att fatta...och sen ännu till deras båtar som ligger i bryggan.Så ni som är på väg till Florida gör en liten åktur längs med beachen bara för att få se med egna ögon.

Nåja då fortsätter jag med hytterna ombord på Harmony...vi gillade vårt lilla krypin....men som vi just satt och diskuterade så visst blir det lite trångt med 4 pers i en sådan hytt...senaste kryssning var vi ju på tumis och visst hade vi mera svängrum.Soffan hade vi utbäddad på kvällarna och det var lite trångt och gå förbi och  sen alla våra baddräkter,simmjumprar som vi brukar ha på kidzen ibland och alla handdukar som skulle hängas och våta crocs/sandaler  och torka  inne på toaletten så ibland kändes det som det blev för mycket av allt.

Men bagagen fick vi bra under sängen skuffade och sen fanns det nog tillräckligt med skåp att vika in kläderna och hänga upp kläderna...det har jag inget att klaga på.
Men visst skulle det vara kul fast med en familje hytt eller fast två hytter brevid varann eller då en större hytt men det igen betyder mycket dyrare resa.Så vi måste prioritera  och då blir det en mindre hytt.

Lite punkter om hytten:

*Hytten var fräsch(förstås Harmony är ju ny 9 månader varit i trafik) och gillade inredningen och färgvalet,sängen var skön..Mikko tyckte den var en aning mjuk.
*Internet kostar skillt och det hade jag bokat före och det funkde super bra överallt på fartyget...vi är ju Crown&anchor member så jag fick 10% billigare då jag beställde internet.
*Toaletten var snygg (tycker jag) mycket snyggare än vår här hemma.
*Jag som gillar varmt så när man skruva upp tempen så blev det super snabbt varmt i i hytten så Mikko fick ju hela tiden gå och skruva ner den för han vill ha svalt.
*Helteckningsmattan var ren och fräsch
*Fördel att inte ha fönster i hytten ...där är så bra och sova då det är kolsvart/mörkt
*Man behöve inte släcka lamporna då du gick från hytten utan du drog bort ditt Seapass kort från ställningen på väggen och så släcktes dom innom 3 sek..smart ide

En förklaring om Seapasskort...det är allt du behöver ombord....du betalar med det ombord,det är ditt hyttkort,det är ditt Id då du går ut/ombord på fartyget...jätte smart och behändigt.Sen är det ju att hålla koll då du köper för det är först sista dagen du får räkningen och ser summan vad du spenderat ombord.

Ännu lite om hytten vi hade den jätte passligt, nära aulan på deck nr 9 i fören så man behövde inte gå i dom mega långa hyttgångarna.Då man beställer resan så finns det olika hyttförslag och ju tidigare man bokar desto lättare är det att få en sådan hytt man vill ha och lättare och välja platsen var hytten är...om man är sent ute så är dom flesta hytterna slutsålda. 
 

Vi hade hytten nära denna aula ..nära till hissarna
I denna hyttgång bodde vi och man la bara seapass kortet mot grejen på dörren så öppnades den





Kronan och ankaret  hittar man på lakanen :)



Tavlan ovanför sängen med den gulliga nyckelpigan på







Då man tar bort kortet släcks allt automatiskt

Soffan bäddad åt kidzen och sen drog man ut en del så rymdes dom båda.

Gillade denna spegel...snyggare i verkligheten


Seapass kortet ...detta används till allt ombord.Grande deck4 betyder att där hade vi middagen







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar