söndag 19 mars 2017

Kika in i kylskåpet

Har ännu lite foton från vår Florida/Karibien resa och skall nog ännu visa dom här på bloggen.....men idag kör vi "ta en titt i vårt kylskåp".

Har väl inte direkt så mycket skrivit om mat här på bloggen....men kan ju poentera att jag älskar mat och tycker om starkt kryddad mat ..en av mina favoriter är Mexicansk mat.Tacon,fajitas,enciladas...ja listan kan bli lång.Namsi!!
Igår hade vi faktiskt taco kväll ..brukar höra till vår lördags mums då jag är hemma på ledig vecka...Michelle gillar inte tacon så hon brukar säga att jag skall laga pommfritt med chicken nugget.

Jag är ingen direkt matlagare men som sagt äter gärna go mat.Hemma hos oss kör vi mycket färdig mat....tycke det är så mycket bekvämare och kidzen äter det så inget att ta stress över.Men visst blir det också korvsoppa,maletkötts sås,makaronlåda mellan varven då jag riktigt orkar bjuda till.
Många tänker säkert då dom ser paketet med "Mummon muusi"... att fy faaaan.Men hos oss är det ingen som vägrar äta det så vi kör med pussi muusi och that´s it.

Sen gillar jag själv att köpa lite mera och ha hemma i skåpen ,frysboxen ...medan Mikko kan springa varje dag i affären och köpa mat för dagen...usch jag hatar att springa varje dag i butiken och köpa mat.Därför köper jag allt på samma gång så har jag det undan för veckan och behöver inte tänka på att jag skall dit och handla på fredag då tuuusen andra är där.
Lyx att fast kunna fara ensam en tisdag morgon och göra alla uppköp ...då är det oftast jag och pensionärerna som är på gång.

Men som sagt alla har vi vår egen stil en del tycker om att laga allt själv ,en del tycker om att gå ut och äta (tycker jag också men vi är inte så ofta) en del kör med den här stilen som jag färdigt och bara värma.....ja det finns så många otroliga varianter hur man kan laga mat och få magen mätt.
Då man tänker vad det fanns förr så har nu utbudet ökat så i den milda grad.

Men huvudsaken är att vi får mat för dagen ...det finns ju dom som inte ens får det..synd!!

Idag tar vi en favorit i repris ....det blev så mycket över från gårdagens kvälls middag så vi äter tacon idag igen....härligt bara att duka fram och sätta sig ner och äta.

Hoppas ni bloggläsare har något mumsigt att äta idag om det sen är micromat,egen lagad mat,äta ute m.m       Bon apetit!!!!
Hos oss skall det vara Heinz annars får det va ;)

Dessa passar till mycket olika maträtter...ni som gillar pommfritt..prova med gurkmajonäs..slurps!!

Turun sinappi skall det vara

Finns alltid i vårt kylskåp

Här är också en stor favorit...



Ett must i skåpet ifall man blir lite sugen

Brukar ha lite olika varianter i frysboxen

Michelle älskar grynost

Denna klarar jag mig inte utan....i den r det krut kan jag lova

Vattenflaskor har vi alltid i kylet

Jag äter mycket fil


Jepp..så här lagar jag plättar...bara tillägga vatten...och lovar dom blir goa :)

Mina favorit nudlar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar