lördag 18 mars 2017

Första sidan på tidningen.

 Hade planer på ett helt annat inlägg idag men i och med att jag öppnade datan i morse och såg första sidan på tidningen Iltasanomat så kom jag på att detta vill jag idag skriva om.

Det handlar om tv/radio profilen Kirsi Alm-Siira där tidningen berömmer henne för att hon är en riktig Super woman.Jag började läsa genom artikeln och intervjun med henne där det då kom fram hur duktig hon är som sköter hem,barn,jobbar på tv/radio ,inhoppare på Huometa Suomi,drar 2-5 aerobicpass i veckan.med i finska versionen av Dansa med stjärnorna (Tanssii tähtien kanssa).Sen skulle det ännu poenteras att hon verkligen lever en hektisk vardag med kalendern fullproppad... och så fick hon titeln duktiga Superwoman.

Men mellan raderna kommer det ju nog fran hur slut hon varit ..nära en burn out och nu senast i tv programmet Dansa med stjärnorna så svimmade ju hon framför kamerorna.Är det verkligen värt att leva ett sådant hektiskt liv eller är det så att man inte bara kan ta sig ur det utan plockar in utan att märka mera och mera program i vardagen.

Blev nästan helt slut av att bara läsa artikeln...jag hade själv en tid i mitt liv som var verkligen hektisk och längtar absolut inte tillbaka till den vardagen!!Nu börjar mina barn bli stora,klarar sig redan rätt så bra på egenhand,jag har en hel vecka ledig som jag får göra vad jag vill och ibland gör jag inget alls bara njuter.

Nu kommer jag lite till det som gjorde att jag började fundera då jag läste artikeln att varför skall man som sagt måste göra tuuuusen saker för att bli kallad Super woman....varför kan inte människor som har lärt sig trappa ner i denna hektiska vardag som  tex kan med gott samvete ligga på soffan och fast läsa en bok eller se på tv en hel dag,inte rusa till plats a,b,c utan istället välja att fast vara hemma och sätta sig ner och lyssna på musik eller i lugn och ro gå ut och gå och fast under promenaden sätta sig ner och njuta för fullt av just denna dag  eller som sagt att ha en dag då du gör så lite som möjligt......varför blir inte sådana människor kallade Superwoman/Superman.

Jag tycker det verkligen borde va dom som kunde få den titeln för i dagens läge är det inte så lätt att shift down utan du lite automatiskt far med i den hektiska vardagen dit hela strömmen  far .

Jag tänker i alla fall  ge mig själv den titeln "Lissu Super woman" för att jag  äntligen  har tid att njuta av livet och bara lata om jag vill  utan att jag får dåligt samvete.Kan med gått samvete öppna min kalender och se att den är tom ..inget inbokat....mot förr då kalendern var så full proppad med program varje dag så man helst skulle ha haft lust  att  ibland dra täcket över huvudet och hållas i sängen.

Blickar i bland omkring mig och ser hur faktiskt vardagen för många är jätte hektiskt och tycker verkligen synd om dom som snurrar i det förbaskade ekorrhjulet ...inte ens har tid att sitta ner och andas innan dom skall rusa till följande ställe....visst finns det dom som verkligen njuter av att ha hur många bollar som helst i luften och vill ha lite den där stress känslan.
Sen finns det ju dom som säkert mot sin vilja måste leva detta hektiska liv fast dom inte vill/ork...tycker alla borde vara värda att få shift down om dom vill men i praktiken är det tyvärr inte så lätt!!
Det finns säkert  många många därute som  skulle villa shift down sitt liv.

Som sagt jag njuter nog så otroligt av mitt liv just nu och hoppas jag verkligen får fortsätta njuta av denna takt som jag nu har... jag blir inte någon bättre människa fast jag skulle ha min kalender fullspäckad... jag är en  bättre människa nu då kalendern är tom ingen jäkla press och sress som det var förr!!!

Idag på min agenda ....INGENTING!!!!!
Jo visst har jag piki lite program idag.... Tacokväll med familyn!!

Som sagt  har ni kalendern tom eller full ,har ni fullt program eller inte ,rusar ni från plats A till plats B eller hellre väljer soffan....ja listan kan bli oändlig....oberoende i vilken livssituation ni just  nu är i och hur ert program ser ut så en riktigt stor Lördags kram åt er ALLA !!




Fast du tassar omkring en heldag med dessa morgon tofflor och inte gör något så är du ändå en Superwoman/man

Tycker alla borde vara värda att få shift down om man så vill...men tyvärr är det inte så enkelt i praktiken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar