tisdag 13 februari 2018

Hiphop,vals och nitrorussin

 Hur börjar man sin första semesterdag om man heter Lissu...nå hur annat än gasen i botten.

Inte börjar jag min  semester med att sova länge, inte heller slöa på soffan hela dagen , inte heller med att bara njuta av tystnaden nej min första semesterdag såg ut så här.

Klockan tjöt 04.30 i morse...då började första "taxi" resan...körde Mikko till jobbet för jag behövde bilen. Då jag kom hem  satt  jag en stund och slö surffade på nätet  sen var det dags att börja förbereda med frukost och "taxi" resa nr två åt kidzen.

Då jag kom hem  efter jag kört dom till skolan så tänkte jag  kasta mig en stund på soffan tills det skulle bli  "taxi" resa nr tre som var att köra papsen till Lehmusvalkama på dans.

Men hade just fått föttrena upp på soffan så ringer dörrklockan och grannen stod där helt i panik och behövde barnvakt för ca en timme och klart jag ställer upp i alla väder....dagen hade redan börjat med full fart så lika bra att fortsätta i samma takt resten av dagen.

Då barnvaktande var över så var det att hoppa i bilen och köra papsen på dans och jag blev med där med honom två timmar. Vi dansade faktiskt ett par valser med honom...roligt att han orka fast han har benen jätte dåliga.Då orkestern hade paus så for vi och gotta oss med en kopp kaffe och fastlagsbulle dagen till ära ....det är ju fastlagstisdag.

Då jag  två timmar suttit och hört på finsk dansmusik och sett ett gäng nitrorussin dansa runt så var det dags att köra hem papsen . Nu skall inte ni som är äldre och läser bloggen ta illa upp om jag skriver om nitrorussin....tycker det är ett rätt så gulligt ord för pensionärer/äldre.

I sagor kommer det ofta frågan "Hur gick det sen" och den frågan kommer också i verkligheten..."Hur tror ni det gick sen" jo det blev att fixa mat åt Jaromir och hans två kompisar och sen "taxi" resa nr fyra . Det var att köra hela killgänget på danslektion...dom har alla tre börjat dansa hiphop.

Då dom for och dansa så for jag  och papsen  på loppis som fanns riktigt där brevid....men man hinner inte så mycket på en timme  förrän det var dags att plocka upp Jaromir och på samma gång föra hem papsen som var med ut och åka och sen hem och fortsätta med hemsysslorna.

Så denna dag kändes lååångt ifrån en semesterdag......men det blir nog bra ännu kan jag lova...det kommer bli  en super, duper ,toppen semester.


                                               Let the vacation begin!!!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar