lördag 17 februari 2018

Tvärvändning i vår resa

I denna situation vi befinner oss i nu så är det skönt att vara en van resenär och att jag verkligen gillar att söka ,fixa och ordna våra resor. För ni som följt med min blogg har säkert läst det sorgliga budet vi fick från Florida och det betyder för oss att det nu hastigt blir att göra en ny reseplan. Vi kommer nu att byta från plan A till plan B.






Som sagt vi skulle bo hos Annika med familj var det bestämt redan långt tillbaka men nu  blir det  då andra planer efter att dom fick dödsbudet...vi ville att dom skall få sörja ifred plus att Annikas alla släktingar från Sverige kommer nu att flyga ner till Florida så det är ju helt  självklart att vi backar.

Mikko min man är ju lugn som en filbunke och jag tar det nog också  lugnt och inför våra resor har vi mottot  "ingen stress" !! Vi packar helst dagen före och jag har många gånger också gjort så att jag kommit hem från jobbet på kvällen ...packat på natten och på morgonen flygit till LA. Den stilen att resa passar inte alla ...men för oss är det perfekt och fast jag brukar packa på natten så har jag ändå alltid fått med allt som behövs. Brukar göra en liten komihåg lista vad jag skall plocka ner i bagaget så går det smidigt.

Sen är det nog så att ju mera man reser desto vanare blir man med att packa, organisera osv.

Sen är det ju en fördel att inte sova så mycket dagen före take off till Usa för det är så lång flygresa och då är det bra att vara trött och sova på planet så går resan snabbare.

Nu som sagt gick det hur smidigt som helst att fixa hotell för 5 nätter fast jag för tillfället är inne i en sorgebubbla...många skulle säkert få black out om dom dagen före avresan skulle måste börja ändra planerna och söka hotell. Men jag som älskar att vara familjens reseledare så fick det snabbt fixat ...är ju som sagt nästan dagligen in på Booking och Momondo sidorna för jag planerar hela tiden resor.

Ni som är lika res galna som oss vet säkert känslan då man hela tiden måste planera framåt och trycka in någon resa här och där i kalendern.
Jag börjar nog verkligen bli en hejare med att hitta super priser både på flyg , hotell och för att inte glömma kryssningar i Karibien.

Denna gång fyndade vi vår flygresa från Arlanda och nu pratar vi om många hundralappar som vi spararde att vi åker därifrån...skulle det bara gälla tex ett par hundra lappar så skulle vi absolut  åkt från Finland för det tar ju alltid en dag extra att åka med båt till dit och sen hem. Men åker man en hel familj så är det nog så  att  man får kolla noggrant runt på flygpriser och vi som vill resa ofta måste nog verkligen följa med flygpriserna.

Då jag/vi brukar flyga till LA så är nog den bästa rutten med SAS Åbo-Stockholm-LA...bekvämt att starta från Åbo och bra flygtider. För tillfället har den ruttens flygpris stigit mot vad jag är van att betala.

Ni läsaren som kikar in här.... på söndag morgon  åker  vi Viking Amorella mot Stockholm/Arlanda och därifrån skall vi  flyga mot Fort Lauderdale med inklusive två flygbyten .. Amsterdam och Dulles i Usa.

Det kommer att bli en resa med både glädje och sorg....men vi skall klara det och sol, värme, palmer och turkost vatten är nog balsam för själen efter detta kaotiska år som vi har bakom ...med många dåliga nyheter och sorg.

Annika,Mitch och Alex vi kommer snart och kramar om er.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar