onsdag 21 februari 2018

Magen knyter sig


 Nu är vi då äntligen framme i Florida/Ft Lauderdale trötta men lyckliga att få njuta av  den härliga värmen och solen som jag saknar så gott som varje dag i Finland. Igen får vi det bekräftat hur skönt det är att bara hoppa i ett par shorts och en t-shirt eller en härlig sommarklänning.



Flygresorna gick bra fast det var en massa byten och immigration gick också jätte smidigt .Då vi kom fram till Ft Lauderdal så sökte vi vår hyrbil på flygfältet vilket också är jätte smidigt. Ni som är på väg hit och skall hyra bil så plocka upp bilen på flygfältet sen är det också mycket lättare att lämna den då ni flyger hem. Vi bokade bilen då vi satt på Arlanda så egentligen behöver man inte boka bilen många veckor före resan.

Mikko köpte för några år sedan egen navigator som han alltid tar med  hit och där har han ladda upp Usa´s kartor....för på biluthyrningen tar dom ju alltid extra betalt om du hyr en navigator.


Vi kom smidigt till vårt hotell och det verkade rätt så ok. När det blev lite snabbändring i vårt program så hade vi inte så mycket tid och börja söka runt. Då jag såg på hotell nära beachen så var dom rätt fullbokade och priserna var rätt höga om man vill bo där. Men då vi har bil att använda så är det ingen skillnad fast vi bor en liten bit från beachen för det är smidigt att ta sig ner dit med bil.


Här kan ni se min semester dricka...ofta tar folk foton av nån kaller öl eller drink....men jag håller mig till min favorit dryck hela semester med början i flyget...Coca cola .


Många funderar väl igen hur vi hanterar sorgen kombinerad med semester då vi nu är här på plats....en del stunder går det bättre och en del stunder sitter man igen och tänker...detta är bara en ond mardröm!! Då man slår på tv:n så är det mycket nyheter om denna dödskjutning, folk pratar om den, flaggor på halvstång så vi blir nog påminda om den hela tiden.




Vi kommer att åka någon dag till platsen/skolan där det hände för där har dom lagat en fin minnesplats som man kan  minnas alla offren som dog i denna skolsjkutning. Det är säkert skönare att åka tillbaka till Finland att med egna ögon fått se att detta verkligen är sant och på ett annat vis sörja allt detta.

Ikväll skall vi på begravning för att följa Nick till hans sista vila och visa vårt stöd åt Annika,Mitch och Alex med vår närvaro då vi ändå nu är här på plats i Florida....känner redan hur magen knyter sig och tårarna bränner.

Denna semester kommer vi alltid att minnas med  både glädje och sorg....men det känns ändå skönt att vi nu  får vara här nära och på plats i denna sorgens stund.




Som ni kan se så finns det till och med i hissarna heltäckande mattor. Men heltäckande mattor börjar nog också mer och mer avta här i Usa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar