söndag 22 juli 2018

5 stjärnigt hotell

Om jag nu skulle skriva så här: då vi var i Björneborg/Pori så bodde vi på ett  5 stjärnigt hotell ja då skulle jag nog ljuga er rakt i ögonen och ljuga vill jag absolut inte. Så berättar hellre sanningen åt er...vi bodde på allt annat än någo 5 stjärnigt.





Vi bodde nämligen först och främst inte på något hotell utan i Mikkos lägenhet ...då tänker ju många att...wau hur bra som helst. Nej inte klagar jag , det var ju hur bra som helst. Vi sparade in många hundra lappar att inte behöva bo på hotell för sommartid kostar rummen det dubbla mot vad dom kostar på lågsäsong.

Sen för den delen skulle vi inte ha fått hotell rum för det var bostadsmässa och Pori Jazz nu då vi var där så allt har varit fullbokat för länge sedan.


Som sagt vi hade super bra läge för Mikkos lägenhet ligger mitt i stan i ett mysigt trähus , som ett radhus med några lägenheter i huset. Men nackdelen är att han har försökt sälja den och den är helt tom och då menar jag HELT tom....alltså ni kan ju förstå min känsla att övernatta 2 nätter i en lägenhet där det inte finns någonting.

Tog vår vattenkokare med så vi kunde äta skorpor och te till frukost ...inte fy skam men att sitta på golvet och äta frukost kanske inte är så kul.

Vet nog inte när jag senast bott så primitivt och kommer nog inte på länge bo så här igen....nej tacka vet jag vårt mysiga hem eller mysiga hotell där vi övernattat under våra resor.


Mikko är nog mera den som i vår familj inte är så kräsen ...hans packning är ofta primitiv och kastas i en Ikea kass och han har nog ingen skillnad var och hur han övernattar. Men visst är han nöjd över mina val av hotell då vi är ut och reser.

Mikko sökte några täcken och madrasser från sina föräldrar och meningen var ju att vi skulle rymmas och sova på dom ...men tji fick jag...kidzen ,Mikko och Majsa katten bredde ut sig och tog som sagt all plats så jag tog bort påslakanen från täcken och använde två täcken som underlag åt mig.Kidzen sov med varsit påslakan, Mikko med ett täcke och vad hade jag INGENTING...tur fasen det är värmebölja i Finland för jag vill inte ens sova med täcke. Sen ännu till hade jag världens dåligaste dyna.



Men själva lägenheten är ju fin renoverad och hur mysig som helst men då den är helt tom så är det nog inte så roligt att övernatta där. Han har nu försökt sälja den för det är ganska jobbigt att ha en lägenhet långt från Åbo plus att dom har  så att varje lägenhet skall i tur och ordning sköta gräsklippning och snöskottning. Nu då hans föräldrar inte mera orkar hjälpa så skulle det bästa vara att få den såld eller då hyr han ut den igen som den varit förut.




Desto mera jag tänker på dessa två nätter desto säkrare blir jag att jag absolut inte mera i denna ålder skulle ha lust att resa med rinkka på ryggen och sova lite här och där i ca 3 månaders tid.....nej tack !!! Har haft det som dröm i ungdomen att få resa jorden runt 1/2 år men det blev aldrig av innan jag fick mitt första  barn och nu är det inte mera  min stora dröm.

Har nog i mina dagar bott på billiga hostels där ca 10 - 12 st delat rum både tjejer och killar men i dagens läge skulle jag inte orka eller ha lust med sådant boende. Vill nuförtiden få mera ut av mitt boende då jag reser ...vill känna att jag verkligen njuter där jag skall övernatta och få den där härliga känslan av ett fint hotell/hotellrum

Det är många mina resebekanta som brukar säga...desto  flera fina hotell dom provat på desto svårare blir det att välja ett lite sämre boende. Där håller jag helt med.

Men nu är jag/vi som sagt hemma och jag kan verkligen jubla hem kära hem. Man skall ta livet som ett äventyr  brukar alltid min pappa säga och han har så rätt.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar