måndag 23 juli 2018

Min egen lilla utfärd



När vi var uppe i Björneborg så passade jag på att åka runt och se sådana platser jag inte sett på jätte länge. Då jag träffade Mikko så hade jag aldrig varit i Björneborg förut så han har under vår tid tillsammans visat massor med fina platser.




Förutom Yyteri med den fina beachen så älskar jag en plats som heter Kallo som man hittar då man kör förbi Yyteri. Där finns så fina bergsklippor där man kan sitta och titta ut över havet och njuta av lugnet. Dom hade också byggt en söt liten paviljong där man kunde sitta och ta sig en fika och titta ut över havet.

Sen finns där också en liten mysig sand strand före man kommer till bergsklipporna i Kallo och den var hör och häpnad tom då jag kom dit. Det var inget speciellt strandväder då jag var ut och köra runt så därför fick jag vara i lugn och ro där. Vädret var varmt och så kom det små sommar regn skurar mellan varven som inte gjorde något och kom det lite mera regn så var det bara att slå upp paraplyet.





Oj vad det var skönt att ligga där helt ensam och läsa en bra bok utan att någon störde...då man läser en spännande bok då vill man verkligen få läsa i lugn och ro utan att bli avbruten hela tiden. Mikko och kidzen var på kalas och jag som sagt passade på att åka runt och se på fina ställen.



Ni kanske undrar varför inte jag var med på kalas men det var ett barnkalas och det är nog tillräckligt med liv och rörelse under veckan jag är på jobb så då vill jag nog hellre ha lugn och ro då jag äntligen kommer hem på ledig vecka. Därför passade det bra med strand häng medan dom andra kalasade.

Efter att jag legat bra många timmar på stranden så åkte jag ut till Räfsö som ligger ca 30 km från Björneborgs centrum och är känt för sitt gamla trähus samhälle. Ni som rör er i Björneborgs trakterna så åk gärna till Kallo och Räfsö.

Vi var där 2008 och såg på en massa fina sommarstugor då dom hade fritidsbostads mässa ute på Räfsö. Körde nu förbi alla dessa stugor och körde också förbi den stuga som var min favorit för 10 år sedan men under dessa år har nog smaken ändrat och skulle nog inte bygga mig en sådan stuga som jag gillade då.

Nu hann vi tyvärr inte på bostadsmässan i Björneborg fast vi hade det i planeringen.









Sen var jag och tittade på kyrkan i Räfsö där vi var på bröllop då Jaromirs gudmor och gudfar  gifte sig sommaren 2007.....tänka sig 11 år sedan detta bröllop.

Det är roligt att göra grejer tillsammans med familyn....men ibland är det riktigt roligt att åka runt helt för sig själv och se och göra sådant som man själv vill och helt efter sin egen tidtabell.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar