lördag 7 juli 2018

Äntligen fått svar

Jag har nog lite med ena ögat hela tiden sett på flyg till Los Angeles men ännu inte helt kunnat klicka på boka!!! Har för länge sedan frågat mina förmän om jag kunde hålla 5 veckor ledigt i höst men det har verkligen dragit ut på tiden. Jag hade planer att ha lite längre än 5 veckor men det skulle ha blivit så mycket för mig att ta egen ledigt så jag bestämde att jag minskar det till fem.

Nu kan jag äntligen jubla  JIHHHHAAAH....för nu fick jag äntligen svar..." du får hålla 5 veckor ledigt i höst" ...tack tack tack!! En välbehövd ledighet på kommande. Har nog redan bokat boende förrän jag visste om denna ledighet . Har bokat samma "sommarstuga" (Condo) där  vi bodde i fjol....finns i Dana Point och det är nära till beachen ...vi gillar verkligen detta område.

Flyget har jag inte som sagt ännu bokat.Just nu har priserna varit rätt dyra till Los Angeles då jag är van att fynda för ca 300 euro tur och retur....från Arlanda  hittar man nog ännu billiga flyg men jag har blivit så lat med att ta mig dit. Sparar så mycket mera tid att kunna åka till Åbo flygfält och börja resan där.

Nu förtiden vill man så snabbt som möjligt till slutdestinationen än att ha tex tre flygbyten och en massa väntande på flygfältet. SAS har en så otrolig bra rutt från Åbo/Stockholm /Los Angeles.....men har inte ännu hittat det rätta priset. Mikko bokade den rutten åt  sig och kidzen. Råkade vara bra pris på de dagar dom skall flyga.



Vi kommer som sagt att flyga olika dagar.... jag åker några dagar tidigare och blir ett pa veckor längre på min sk "laddaakkunmammasemester" där jag gör allt i min egen takt utan att behöva ta hänsyn till någon. För då vi alla är där tillsammans så är det ganska intensiva veckor med program för kidzen , Mikko har en massa saker han tycker vi skall göra osv....sen då jag blir ensam där så är det lata dagar vi poolen eller beachen och så älskar jag gå runt i min egen takt i alla fina shoppingcenter och bara njuta av allt fint omkring mig sätta mig ner och ta en Starbucks och tänka fy fan vad jag har det bra.

Många undrar säkert då vi har varit dit redan så många gånger att planerar vi mycket före vår resa. Egentligen inte utan vi  brukar nog nästan sen då vi är där lite sådär spontant hitta på lite olika grejer.  

Denna gång hoppas jag vi kan prova på att hika upp till Hollywood skylten, sen vill Mikko se Santa Monica pier och Venice. Jaromir och jag vill åka runt i Beverlyhills, Hollywoodhills och se på en massa fina hus ...då menar jag VERKLIGEN fina. En del är ju förstås gömda bakom höga murar men en del ser man riktigt bra. Vem vet vilken kändis bjuder in oss på kaffe/te ...haha!!!

Sen vill vi på nytt till Universal Studio ( vi  har varit där förut)....men sen skulle vi nog också ha lust att besöka Disneyland igen för vi  tycker ju också om det. Vi har inte bestämt ännu hur vi gör för dessa parker suger nog plånboken tom. Det lönas göra så som vi gjorde i fjol att vi bokade från nätet biljetterna så får man lite rabatt.

Vi har ju varit bortskämda med att en av min kompis jobbade på Disneyland ett tag och då fick hon bjuda in tre vänner i månade och då sparade hon alltid det tills vi kom dit ...så vi betalade bara för en. Men nu jobbar hon inte mera där så nu är det bara snällt att betala för oss alla. Tack E för tiden du bjöd in oss till Disneyland.

Min kompis E med familj har årskort till Disneyland och dom kan spendera hur mycket tid  dom vill där och sen får dom en massa erbjudanden på ALLA Disneysaker. Dom har utanför själva parken ett stort område med affärer och matplatser dit man kan gå utan att betala inträde  om man bara vill shoppa Disneyprylar. Måste i höst gå och shoppa en  ny porslins Mimmi till min samling. Brukar köpa en varje år vi är dit.

Finns det någon av mina läsaren som också samlar på Disneyprylar?

Jag hör ni gott folk ...hur fint vi än har här i Finland just nu med den bästa årstiden ...sommar.....så skulle jag ändå hoppa på flyget till Kalifornien i morron om jag hade möjlighet....längtar så otroligt mycket dit varje dag....

pool ,beach, varmt ,palmer och bara njuta att få vara ledig.

Men jag vet att tiden går så otroligt snabbt och nu som sagt ändrade jag min semester så jag kommer flyga en vecka tidigare än jag planerade.

Är det någon annan som är på väg till Usa  som väntar lika mycket på att få komma iväg som jag och min familj.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar