söndag 8 juli 2018

En ny plats för oss

 Idag blev det söndagsutfärd med båten till ett ställe här i Åbo skärgård som heter Vepsänsaari. Klicka på länken så hittar ni mera information http://www.vepsa.fi/



Vi gjorde bara en dagstripp dit för att kolla vad det är för en plats och vi blev positivt överraskade. Man kunde övernatta i med båt om man ville och sen fanns där stugor att hyra , bastun , fin simstrand, restaurang och grillplatser lite här och där på ön .




Det var så roligt då vi kom till bryggan så var Mikkos arbetskompis med fru där så vi satt ganska länge och snarvlade med dom innan vi for på en liten runda  och se vad denna ö hade att erbjuda. Vi hade papsen med men han blev i båten medan vi for i land för han skulle inte ha orkat gå.....han tog sig en liten eftermiddags tupplur så länge.


Igen en gång tänkte jag att nog var det ett bra beslut att ta båten hit ...så skönt att åka ner till bryggan med en liten piknik kasse och hoppa i båten och åka  runt här i skärgården och se lite andra ställen som man missat då vi alla somrar spenderat i stugan. Plus att det är så roligt att åka runt och bara njuta och du vet att du inte är på väg till något arbetsläger (sommarstugan).


Mikkos arbetskompis och fru hade för något år sen också kommit till den slutsatsen att dom inte vill ha stuga mera utan har en båt som dom kör runt med till olika ställen och sen reser dom mycket ...dom har sett en massa platser och länder. Dom har pojken i London och flickan i Australien.


                                         Här ser ni hyrstugor





På vår utfärd så körde vi förbi Ruissalo där det var sista dagen på Ruisrock och sen pricken på i var då min arbetsplats Viking Grace kom glidande in till Åbo. Har aldrig sett henne från denna vinkel att jag varit så nära med egen båt. Härlig syn och jag fick en massa fina bilder som kommer i ett skilt inlägg.

                                                          Hej hej Viking Grace



Då vi kom tillbaka efter vår utfärd såg vi hur folk kommer släpande på en massa kassar efter stugveckoslutet och vi kommer med en liten kass. Skönt att komma hem utan att behöva packa upp något. Minns nog förr då man kom hem sent från stugan och hade allt att packa upp och så skulle man tidigt upp följande dag på jobb plus att man hade hållit på och grejat och fejat hela veckoslutet på stugan så man var ju så slut då man skulle på jobb istället för att vara utvilad.

Vi funderade faktiskt om vi något tag skulle hyra en stuga på Vepsänsaari för någon natt...lite få den där sommar stugfiilisen ....men ändå utan att ha någon press på att något måste göras. Efter att ha kopplat av där några nätter är det bara att checka ut och säga tack och hej. Passar oss super bra....det ända nackdelen där är att man måste betala för bastun skilt  för då jag börjar basta så blir det MÅNGA timmar....räcker nog inte med 50 minuter för mig.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar