onsdag 18 juli 2018

Åka naken

Oj vilket väder...helt super. Nu är jag verkligen glad att vi har båten i Åbo. Vi har nu två dagar farit ut på sjön direkt som Mikko kommit från jobbet och det har passat bra då han börjat tidigt och slutat redan ett tiden. Så vi har verkligen hunnit njuta.

Igår blev det en extemporer resa med båten ner till Pargas och då vi väl var framme så tänkte jag på en arbetskompis som bor brevid sjön och har brygga.... att vi åker via henne och säger hej. Skickade henne textmeddelande och hon sa att det passade jätte bra att vi kom förbi. Tack H det var roligt att vi fick komma på en snabbvisit.


Idag tog vi papsen med då vi igen for ut på sjön och idag skulle vi ut till en holme som heter Maisaari.....som antagligen blir på svenska Maiön. Den hör också till Åbo stad och där fanns bastun, hyrstugor, härlig simstrand, cafe m.m

Oj vilken mysig plats.....igen trängsel md tanke på att det var sådan värmebölja. Men simstränderna i Åbo som vi körde förbi var full smockade med folk så där skulle jag nog absolut INTE trivas.


Funderar lite hur mycket folk det kommer och vara i Yyter nära Björneborg i morron. Vi skall åka till Björneborg på  en tre dagars utfärd.








Där är ju också Porin jazz denna vecka men det intresserar mig inte alls så jag åker hellre ut till Yyteri och solar om Mikko och kidzen vill gå på jazzgatan. Beachen är nog så otroligt stor så jag skall nog hitta mig en liten avskild plats där jag får sola i lugn och ro.

Det som kanske mera intresserar mig är bostadsmässan som dom har där och då vi har fribiljetter så tror jag nog det blir att ta en sväng och se vad som gäller just nu inom inredning , färg , husmodeller osv.

Oj vilka fina moderna hus vi såg idag då vi körde runt med båten i Hirvensalo trakterna i Åbo skärgård. Blir bara mera och mera förtjust i dessa sk " lådor " till hus med mega fönster.




Jag har ju skrivit förut att hus är inte vår grej alls , inte just nu i alla fall .....men där finns så otroligt fina, moderna radhus i Hirvensalo som jag skulle kunna flytta in i direkt. Dom är byggda utan sk  bakgård med gräsmatta...istället har dom stora fönster och fina terasser som är ut mot sjön.....precis  just min smak. Synd när man har så dyr smak därför får man bli utan allt och bara fortsätta drömma.



Nu skall jag smyga mig ut på balkongen ...det blir tredje natten jag sover där ...skönt . Jaromir ligger redan därute och snarkar och nu skall jag också säga go natt så jag orkar upp i morron då  vår chaufför ( Mikko ) väcker oss och säger att det är dags att starta mot Björneborg.

Har packat så mycket i mina dagar så det går nog  på rutin redan ...så jag har allt färdig packat bara bära ut till bilen i morron. Ända som jag inte lärt mig då jag packar är mängden av kläder...hör till den gruppen som alltid överdriver med alltför mycket kläder....skulle bra fungera nu i denna värme att åka utan kappsäck och byteskläder...hur då...jo man skulle kunna åka naken....skönast skulle ju de vara i denna värmebölja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar