onsdag 27 november 2019

Superwoman humör

 Back to basic ....så var det klart kl 10 i morse att Post strejken var över och som i sin tur betydde att jag och många andra sjömän fick åka på jobb. Båtarna började köra nu ikväll och hoppas att jag inte mera under min arbetskarriär behöver vara med om någon strejk som denna. Det som jag tyckte kändes jobbigast var att man måste vara hemma mot sin vilja då jag annars är en person som tycker om att jobba.

Visst är som sagt ledigt alltid skönt mellan varven men då skall det vara en ledighet som man kan njuta av och ingen tvingad ledighet pga strejk.

Men nu tutar vi och kör och är glad att få jobba igen och veta att jag får lön för det jag gör.Så här skall det se ut ...arbetslistan på dörren och nycklarna redo för morgondagen. Barnen har ju varit super glada då jag var hemma och visst är det lättare för Mikko då jag är med där i deras vardag. 






Blir ett lite annorlunda schema denna vecka för som ni ser pilen så är där två rader tomma och det betyder att jag har två dagar in jobbad ledighet på veckoslutet. Det är sådana dagar jag kommer kunna njuta av då jag har rätt att ta ledigt och inte blir tvingad att ta dom två dagarna ledig som det var på strejken. Sen kommer jag tillbaka söndag kväll och jobbar en resa och så börjar mig lediga vecka.








Jag skrev igår att jag inte alls tycker att Black friday passar här i Finland men har bestämt att jag faktiskt skall snusa runt och se om jag skulle hitta någon julklapp till familjen nu då jag vet att lönen rullar på igen efter strejken. 

Jag gillar inte att ge onödiga  saker till julklapp utan vill ge gåvor som man tillsammans kan ha roligt av nästa år....högst på listan är hotellnatt med spa för oss alla  och har redan snusat och  det är  många ställen man kan få familjerabatt på 50% av original priset.

 Pratade lite med Mikko om vi skulle  ta en hotell och Spa dag i Jyväskylä under jullovet då vi alla är lediga , sådana julklappar tycker jag är roliga. Det är ju ca 59 kilometer från Himos till Jyväskylä så det är inte lång körväg och vad skulle inte vara mysigare att få alla tillsammans ha en spa dag. Vi får rabatt på Scandic hotell via mitt jobb och kanske dom också har några Black friday erbjudanden.

Tänkte först att vi skulle bra kunna fara dit bara för en dag och njuta av Spa men då jag kollade priserna så skulle vi vinna på att vara där en natt  på hotell ...för där ingick det spa utan tidsbegränsning , hotellnatt och frukost för  oss alla . Om vi tar en dagsbiljett till Spa så är det bara 3 timmar och vi som njuter av pooler , jaccuzin och olika bastun så skulle det passa  bättre med en hotellnatt och ingen tidsbegränsning på Spa avdelningen.

Känner för att surffa lite runt på nätet på fredag och likaväl hamna in i Black friday hysterin. Men jag kommer att kunna göra bra fynd på fredag då jag älskar att söka resor  och hotellnätter till superbra priser. Så nu skall jag väl få ihop några mysiga små gåvor till julklapps säcken. 

Tack för att strejken tog slut och jag känner mig på superwoman humör . 



Visste att jag kommer tillbaka som en vinnare. Tyvärr så kommer resten av familjen att några dagar till få stå ut med strejk ...barnen är ännu till fredag utan varm mat i skolan och Mikko sa att chaufförerna strejkar till fredag. Hoppas också den strejken får ett slut.

Nu är klockan skruvad på väckning kl 4.25...skönt och roligt att vara tillbaka till vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar