torsdag 21 november 2019

Min egen tid....vad gjorde jag då??

 Som ni säkert märker då ni läser bloggen så kör jag Jaromir och Michelle till skolan då jag är hemma på ledig vecka. Vet att dom hur bra som helst klarar sig att åka buss för det gör dom ju då jag är på jobb men tycker att jag vill köra dom då jag är hemma. 




Jag är ju ingen morron människa utan trög som fan  ( om man får uttrycka sig så ) med att stiga upp på morgonen. Skulle kunna ligga och dra mig halva dagen...så ni kan gissa vem som ser framemot lördags morgonen ...har redan gjort klart att ingen får väcka mig och jag skall mysa i sängen så länge det känns bra fast det sen blir mitt åt dagen jag stiger upp. På lördag bestämmer jag min egen  takt då det är ledig dag  åt oss alla. 

Vill nån stiga upp klockan sju så varsågod....men låt mig sova!!! Väntar på min sov morgon .

Det går nog helt bra  och jag piggnar till rätt snabbt bara jag kommer upp ur den sköna sängen....som idag var jag hur pigg som helst då jag lämnade barnen i  skolan  så jag bestämde att jag för bilen och parkeras vid teater bron och går in till stan .Det var så skönt och friskt väder och så fint att gå längs med ån.

Fick fina bilder knäppta på samma gång.




Jag skulle ha en sak från stan så det passade bra att uträtta det direkt på morgonen. Oj oj vad de var mysigt att kunna gå runt i lugn och ro och veta att detta är bara min egen tid , inte bråttom någon stans...utan bara gå runt och se på en massa fina skylfönster och julpynt.




Detta är ett av Stockmanns jul skyltfönster.

Sen for jag en sväng till Muovitukku .....behövde en sak som jag visste att jag kunde hitta där ...för nu skall det pysslas. Ni skall nog få se vad jag har på gång om inte före så till julen då jag fått allt klart om det blir till något.


Det är  så kallad övning så får se vad det blir av slut resultatet . Jätte roligt då jag nu känner att jag äntligen har egen tid på dagarna kunna pyssla och  göra sådant jag tycker om. 

Känner att jag har dragit mitt strå till stacken nu med att sköta pappa och skulle nog inte ha orkat länge till med tanke på att han bara blir sämre och sämre.


 



Här är min veckobukett ...vita rosor och tallkvistar som jag hämtade från skogen.

På kvällen så hade Mikko fixat uppdrag åt mig ...han hör till St Karins simförening där Michelle simmar och där skall det vara julfest , 30 st julpåsar skulle fixas som var på hans ansvar och då behövs det en hjälpreda... som blev jag. Så nu har vi ikväll tillsammans packat ihop dom och i morron skall dom föras till simhallen där dom tar emot dom.



 Nya bordsduken passar bra i vår familj där vår hobby är att resa. Ville ha en hel vit men hittade ingen för tillfället så nu får denna pryda bordet ett tag.




Jag skojade att jag inte kommer med och packa några påsar men visst stod jag snällt med där och fyllde upp dom . Mikko brinner för den hobbyn att få vara med då Michelle simmar och tävlar och åker gärna med överallt  på simträningar och tävlingar...själv trivs jag hemma. Det var redan då min äldsta dotter gick i skolan så var jag jätte dålig med föräldrarmöten , gårdfester , hobbyn och inte har det ännu heller ändrat . Drar mig hellre undan dessa uppdrag och Mikko som älskar att  vara med där det händer åker gärna iväg på alla dessa evenemang... det får jag verkligen vara glad över.

Nu har vi då torsdagen över och vi smyger in oss mot veckoslutet  som vi kommer att ta emot utan något program. Skulle kanske vara mysigt att se på någon rolig film hela gänget nu då vi alla är hemma och så var det förstås mina små bagaren som skulle baka pepparkakor och jultårtor. Kan vara gott med kall mjölk ,färska pepparkakor och en bra film på lördag.

Vad har ni andra för program till veckoslutet...är det någon som redan går på högvarv inför julen och har börjat rusa runt och köpa julklappar ? 

Om ni har lite äldre barn så köp fast presentkort till Hesburger , Spice ice eller varför inte till  Jungle juice , sådana present kort är verkligen uppskattade i vår familj och då har dom sen något att se framemot efter julen att kunna gå och gotta sig när dom är sugna.

Ha det bra och hoppas ni får ett skönt veckoslut.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar