tisdag 19 november 2019

Juldiskussion med barnen

 Igår då jag kom hem från jobb så blev det den traditionella bastukvällen då jag ordentligt  får tvätta skiten av mig efter arbetsveckan ( tvättar mig nog på jobb också ) och ren och fräsch får krypa ner i egen säng....skönt.




 Sen hör det till att knäppa på all mysbelysning plus tända massor med ljus...då trivs jag. dom andra for och sova och jag satt en stund efter bastun på balkongen och njöt och hörde på julsånger. Jag är nog så inne i julstämningen nu att det riktigt känns pirrigt i kroppen.


Många tycker att hela julen går i överdrift ...men man skall som sagt inte fara med i denna jul stress utan ta det lugnt och bara njuta av allt annat härligt. Innan Michelles utvecklings samtal i högge idag så åkte jag ner till Teaterbron och njöt av julstämningen där ...mysigt dekorerat och härlig musik från högtalaren . Stod där och tänkte på hur bra jag egentligen har det fast det för tillfället är lite upp och ner då pappa är sjuk. Men tänk hur skönt att stå där och se då alla rusar och far åt olika håll där på morgonen för att i tid hinna till jobbet. Lycklig lottad är jag med varannan vecka ledig och då jag är på jobb så har jag ingen arbetsväg.






Efter  Michelles utvecklings samtal så åkte jag via affären och handla mat , såg på julbelysning som dom hade för 30% ... borde köpa ett par ljus slingor.



Då jag kom hem så bestämde jag mig att inte göra annat än att bara gå här hemma och mysa. Dom gånger vi inte är ute på resande fot så trivs jag så otroligt bra hemma och har inga problem med att vara ensam. Som nu då julen närmar sig så finns det hela tiden  ideer på julpynt som dyker upp i huvudet  och nu plockade jag fram mina stora tomtar idag och silver renen som jag tycker är så fin.


 


Jag vill ha minimalt  med julpynt...ni vet less is more...ju mindre desto finare. Inget överdrivet där det svämmar över med en massa tomtar i alla brokiga färger. Här är julpyntet vitt ..lika som inredningen men med  lite sting av silver som jag säkert redan skrivit om. Gardiner byter jag inte till julen för vita passar året runt.


 Denna julprydnad köpte vi i Florida då vi besökte Sawgrass och såg på krokodiler.

I morron skall jag åka och kolla på målfärg för skall måla två trälådor gråa där jag skall ha lite ute dekoration i stugan. Bra med Facebook...frågade om någon hade trälådor och räckte inte länge förrän jag fick svar och nu har jag två fina trälådor.



Planerar  hur jag skulle kunna dekorera, kanske jag bara fyller dom med grankvistar och lampor eller om jag hittar på någon annat...skall googla lite runt.

Sen har vi haft så roligt här hemma ikväll med mina småbusar ..skrattat så vi tänkt kissa på oss.  Jaromir är ju en riktig filur ...då vi sitter och äter säger han plötsligt 
... Hör du mamma , nog vet jag att det var pappa som alltid var julgubbe.
Jag sa..nå nej ..pappa for och köpte mjölk då vi var utan då vi skulle äta julmat.
Då kläcker han ur sig....haha mjölk...nog vet jag att han for till paketbilen ( som Mikko hade för länge sen)  och klädde på sig julgubbskläderna och kom hit och var  julgubbe.
Jag försökte prata bort det och Michelle och Jaromir sitter och gapskrattar.

Så fortsatte dom ....och nog vet vi att det var du som åt pepparkakorna och drack mjölken som vi la ut och små nissarna till lilla julen på balkongen ...vad svara man då , man försöker hålla så god min fast man helst skulle ha velat vrida sig av skratt.

Ännu i det sista försöker jag igen säga att nog finns julgubben ..hur lätt övertalar man en 12 och 13 åring...är nog slut med det att dom tror på julgubben mera.

Sen sa Jaromir ...och jag såg en gång att julgubben hade svart hår under mössan och jag till och börja stor skratta och igen försökte hitta på en förklaring. För i något skede hade vi Mikkos kompis som kom hit flera jular i rad och var julgubbe och han hade mörkt hår....visst märkte lill filuren Jaromir det plus att en gång hade vi vår granne till julgubbe och då sa Jaromir direkt då julgubben for att han hade samma ögon som Aki.

Men ändå innerst inne vill dom nog tro på julgubben...visst tusan är den mysig denna väntan på julen. Skulle verkligen vara roligt att boka in en julgubbe till stugan efter vi varit och ätit för att få den rätta julstämningen.





Idag fick jag i alla fall bokat bord åt oss till julmiddagen på julafton så nu behöver vi inte tänka på att köpa julmat och stå där och fixa utan vi får alla sätta  oss ner till färdig dukat bord. Vi kommer gå och äta till en plats som heter Liiteri och verkar jätte mysigt ...tror verkligen vi kommer få den rätta jul stämningen där. (Bilderna google)





Har många år drömt och fira julen i en stuga och äntligen får vi den drömmen uppfylld...längtar så mycket .

















  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar