tisdag 26 november 2019

Domino klossar faller

Är i en situation som jag varken vet om jag skall skratta eller gråta....tur att jag ofta nog tar allt med lite humor  och relativt lång stubin men ibland känner man att stubin tråden är på väg och brinna till slut.

Som tex nu .....hur kan det vara möjligt att allt kommer på en gång ...men det är ofta så att då en domino kloss faller så faller det flera på en gång.










 I morron ända till fredag kommer barnen igen vara lidande i skolan och på en massa dagis ...ingen varm mat serveras , det var inte länge sen det var samma strejk och dom var med om detta.

Sen kommer Mikko hem och säger att nu skall en stor  del av deras chaufförer också strejka i morron ....men skolskjutsarna skall löpa. Mikko har nu varit på kontoret ett tag och prya och han sa att det kommer att vara kaotiskt där i morron då det inte kommer att finnas chaufförer till bussarna .

Kanske jag hoppar i ratten då jag inte har något att göra i morron eller så borde jag kanske sköta barn  i morron då en stor del daghem strejkar. Nu är det bara att försöka se allt med lite humor för att få den här här black week att se ljusare ut.




Tycker nog att det börjar räcka nu. Sen i allt detta så skall jag hinna med att hälsa på pappa också. For och hälsa på ikväll nu då jag är hemma och det börjar nog bli bättre med honom. Värdena har sjunkit ..men äter ganska dåligt . Jag tyckte själv att han nog var piggare idag än vad han var i förra veckan.







Men mitt i allt detta kaos så har vi veckoslutet att se fram emot....har jobbat in dagar och är det så att jag i morron skall på jobb så har jag tagit veckoslutet ledigt och kommer iland på fredag kväll och till veckoslutet blir det Himos. Mikko och jag är bjudna på Himos lomat 30 år ...där dom som sagt kommer att berätta om deras utveckling m.m och så är vi alla som kommer dit bjudna på mat. Skall bli roligt. 

Så nog kommer ljuset i tunneln smygande fast det nu känns lite mörkt . Det verkligen skönt att jag tajmade min semester ( 3 veckor)  till julen...kan verkligen behövas efter allt detta. Fast julstämningen  plötsligt försvann i detta kaos så  vet  jag att den nog snart  kommer smygande tillbaka bara allt börjar löpa igen. 

Finns dom som har det mycket värre...detta klarar vi nog. I morron stiger vi upp till en ny dag ...fixar matsäcken åt kidzen , Mikko far till jobbet och jag sätter mig framför tv:n och hoppas att jag i morron kväll få gå ombord på Grace. Snart snurrar vardagen igen och vi kommer tillbaka som vinnare.

Till slut en positiv sak i detta mörker ...ser på web camen att det snöar i Himos så det kommer att vara ljust där i alla fall till veckoslutet.











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar