torsdag 28 november 2019

Ett kallt inlägg


 Det blev en kort arbetsvecka ...i morron kväll går jag iland på ett par dagar  
( vederlags ledigt). Då jag kommer tillbaka så blir jag ända till onsdag kväll ...fick förfrågan om jag kunde bli ett par dagar extra...klart jag kan.
För jobbar jag extra så betyder det ju flera lediga dagar som jag sen kan ha nytta av framöver då jag vill trycka in några resor i kalendern.

Jag som förut har skitit blanka fan i detta vinterväder sitter ju varje dag nu och ser på web camen  i Himos hur snötäcket ökar och följer flitigt med vädret i Jämsä ( Himos) och det börja smyga sig ner under minus strecket och snöflingor.

 Längtar att få ett fint vinterlandskap i Himos småningom  , lika fint som i Lappland. Förstås Lappland är ju en klass för sig och lika fint blir det nog inte hit neråt men tror nog som sagt det kan bli riktigt fin vinter i mellersta Finland. Är för tillfälle så faschinerad av Lapplands magiska vinterlandskap och alla fina boende man kan hitta däruppe. Inte undra på att en massa utländska turister vill dit upp och få lugn och ro.

Här är lista i Forbes på dom 8 coolaste boenden uppe i Lappland...inte dåligt att ha sluppit med på Forbes listan. Klicka på länken och sen kan man klicka på länkar inne i texten för att se de olika boendena.
https://www.forbes.com/sites/breannawilson/2019/10/29/finnish-laplands-8-coolest-places-to-stay-in-2020/?fbclid=IwAR2x5n6HsYtwtgn6YkaP8CHo2eFz9b8JDQhEOtgizNfxIciQZic0qnakWyQ#27ef989235c9


Jag har nämnt om dessa igloon förut som finns uppe i Lappland och någon gång hoppas  jag att vi kan  bo några nätter i en sådan ...när vet jag inte men det skall nog bli a. Kommer nog någon gång och skriva ett inlägg om dessa magiska iglon då jag fått uppleva dom live.

Såg faktiskt att dom också på Levin Iglut hade något Black friday kampanj så ni som kanske funderat på en resa till Lappland i vinter så kan kanske hitta några fynd nu när där är mycket rea. 

Jag har en bekant som jobbar för Levin Iglut ..skulle vara kul om hon ville gästblogga på min blogg med ett inlägg om Levi och  Igloon uppe i Lappland...borde ta och höra med henne. 



Här i söder finns det nog inget tecken på någon ljus glimt ännu ...helt otroligt hur mörkt det är och regnvädret gör det ju inte bättre. 

 Levi Iglu hotel

Men njut av dessa bilder och ni som kanske är lite vän med vinter så besök Lappland om ni har möjlighet . Har själv varit en gång där för länge sedan och vill absolut dit igen. Det är ett ganska dyrt resemål men värt varenda euro.

 Levi Iglu hotel


Tänk alla fina hotell, ishotell , alla fina is skulpturer som dom har där och dessa magiska norrsken ....oj jag vill se allt live NU !!!


Artic Treehouse hotel

Men i år mjukstartar vi med vinter i Himos ....sen ser vi vad nästa vintersäsong för med sig. Ni som känner oss ...den  resegalna familjen Virta ...vet att ni inte blir förvånade om ni någon dag hittar oss uppe i Lappland på semester. Vi är öppen för alla äventyr som ni säkert redan vid detta tillfälle har märkt.

Men ni skall veta att vi har otroligt roligt då vi äventyrar runt lite här och där....helt vår grej och tänk hur mycket vi får se och vara med om.






 Northern light ranch hotel 

 
Apukka resort


Nu god natt....det blir säkert vinterdrömmar och Igloon kan redan känna kylan. Det blev ett kallt inlägg minsann denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar