torsdag 7 november 2019

Pappa till TYKS

Alltså vet inte om jag skall skratta eller gråta  åt hela denna cirkus som pågår med min pappa. Alltså det är inte sant ...vet att ni hellre skulle läsa något roligare inlägg än att jag tjafsar om detta men min blogg  är en så bra kanal och få fram hur dåligt allt löper i detta samhälle. 

Vet att vi är så många som är i samma båt men ändå så små att ingen märker oss och hör vårt rop på hjälp. Nej trycka ner oss anhöriga det kan dom , jag vet att det inte är deras fel som sitter i andra ändan av luren ...men  när dom inte tar en på allvar hur fan man än förklarar och pratar med STORA bokstäver.





 Jag har INGEN utbildning inom sjukvården men tammefan ser med mina egna ögon att det inte är bra med min pappa men konstigt att inte dom ser det som har utbildat sig flera år inom denna branch.

Nej kör med samma fras hela tiden..." Han är i så bra skick din pappa att han klarar sig hemma"

Innan jag kom hem från jobb så ringde jag hon som ansvarar för området här som pappa bor och blev nu så jäkla förbannad på henne. Mikko hade klart och tydligt sett hur dålig farsan var och hon  nekar promt emot i luren att det är ALKOHOLEN.

Nog vet vi ju själva att han KAN inte dricka mera som förr i världen...han har högst kunna ta några klunkar öl  och resten får vi hälla bort....ibland  har han öppnat  flera då jag kommit dit och jag har fått hälla ut allt , högst några klunkar har han orkat dricka.

Men nej....försök få dom och tro på att det nog mera är så att han äter ju inte ordentligt . Vi har ett häfte där skötarena skriver allt och hela tiden får vi läsa ...ätit dålig , inte hungrig , vill inte äta ....hur  länge tror dom att en nästan 80 årings kropp orkar om ingen hinner se att han får mat i sig.

Vem vet hur många dagar som det går som han kanske bara ätit ett äppel och en halv smörgås , jag hinner ju inte heller springa där och kolla att han äter då jag är en vecka borta.

Nej han skulle ABSOLUT måste ha folk dygnet runt omkring sig som ser att han får mat i sig ..det är nog det viktigaste i detta skede ...än att svara mig att det är bättre att han bor hemma då han dricker ...som jag skrev tidigare att social kärringen svarade mig då jag vill ha han in på boende.

Nå hur tror ni denna story slutar...den slutar precis som jag själv visste ...idag fick dom föra pappa till TYKS ( sjukhus) ...hemvården som hade varit där på dagen tyckte han var så konstig......och det fan har vi försökt säga nu redan en längre tid ...hallåååå!!!!  

Det var väl inget direkt akut för dom hade skickat han med taxi och ringt åt Mikko och berätta att dom fört  han dit...så det var ingen ambulans resa med blåa blinkar...men i alla fall. Vet inte ens om dom skickat han ensam iväg.

Men nu får ni läsa det bästa ...efter det så vet jag/vi  INGENTING...ingen jäkel har ringt åt oss ...vi vet ingenting om var han är , vad dom gjort , hur  han mår ,  lever han .....men som sagt  känner för tillfället ingen sorg utan jag är ARG så förbannat ARG att det måste gå så här långt innan dom fattade att vi hade rätt ....att min pappa är verkligen sjuk och behöver hjälp. Han kan inte mera bo ensam!!!

Nu hoppas jag verkligen detta sätter lite fart på Social kärringen ,  dom verkar ha ännu mindre ärt hjärna än min.

Vet att jag använder både svärord och är arg  men i en sådan här situation finns det nog inget  annat jag kan göra....nu släpper jag ut allt och sparar inte på orden och förskönar ingenting ......kan bara säga att så här är det och värre blir det.

Hoppas dom i morron orkar lyfta på luren och berätta var farsgubben håller hus , ifall dom skickat hem han eller är han kvar på TYKS och hur han mår...vi vet ingenting.

Tack och god natt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar