tisdag 5 november 2019

Tog fram mina rostade talanger

Igår var då arbetsveckan över för denna gång och kändes skönt att få gå över landgången och veta att jag igen är ledig en vecka och den kunde nog inte börja bättre ....alltså vilken överraskning då jag kom hem.



Jaromir hade dammsugat hela lägenheten , disken var undanplockad , inga kläder liggande någonstans och pricken på i...rosor på bordet. Älskar er family!!



Det är så här det känns härligt att få komma hem ...än att man öppnar dörren och direkt får börja röja undan....då känner man sig verkligen som en piga som öppnar dörren och som jag nämt många gånger tidigare så är det inte världens lättaste jobb att vara hyttvärdinna på Åbo linjen. Så då jag städat 73,5 timmar en hel vecka så vill jag helst  INTE  börja städa direkt då jag kommer hem. Detta var nog verkligen skönt.

Så jäkla härligt att få ta en dusch direkt och lägga sig på soffan och slö titta på tv med Mikko. Det snurrar nog ofta en tanke i huvudet att jag skulle ta en städerska hit på måndagar  ( 2ggr i månaden) innan jag kommer hem , men ännu har det bara varit en tanke och egentligen gör det riktigt gott att dom andra också får lära sig  hjälpa till hemma med städning och att  det inte alltid faller på mina axlar. Lovade Jaromir en liten peng för att han hade städat så bra och ännu till på det fått bra i provet.

Körde M och J till skolan i morse ...Jaromir skulle till Cygneus skolan (  inne i centrum) några timmar på morgonen för han läser franska där och sen kommer  dom tillbaka med taxi till Sirkkala skolan . Så jag körde han  först dit  , sen Michelle till högstadiet och sen for jag efter det till Citymarket och köpa mat.

Kan kort och gott säga att julen är på kommande igen med stormsteg och det märks på varorna i butiken...massor med julsaker , på kosmetik avdelning svämmar det över av olika förpackningar av skönhets produker för att inte tala om leksaksavdelningarna...som tur är så är leksaks fasen över nu hos oss och nu är presentkort till klädbutiker pop och sen kan jag nog säga att en  julklapp är köpt för många år framåt och då menar jag stugan i Himos....den kommer glädja oss många år. 

Igår hade jag ett ivrigt gäng här då jag kom hem ...dom drog mig direkt till datan för då skulle dom visa ....och vad fick jag se ....snökanonerna är i full gång uppe i Himos...västra backarna börjar se vintriga ut. Nu då vi åker dit till veckoslutet så kommer det igen och se annorlunda ut där uppe.



Borde jag skaffa After Ski nagellack till vintersäsongen då jag skall sitta där och dricka varm choklad.

Mikko är verkligen ivrig....idag då han kom hem så skulle han öppna webb camen och se live hur mycket snö dom fått i backarna. Vi satt här och skratta båda två och sa  vi har nog säkert aldrig vänta så här mycket på vintern på måååånga år som vi gör nu att vi till och med känner glädje då vi ser snöflingor och minus grader då dom visar vädret på tv. 

Så kan det gå...men det är ju det som är så förbaskat roligt med livet att man inte låser in sig i någon bana utan vidgar vyerna, låter allt löpa framåt  och hoppar ut från comfort zonen och gör saker som känns roligt just då.

 Nu har vi VERKLIGEN hoppat långt ut från vår comfort zone då vi plötsligt har börjat tycka om vintern och väntar på skidsäsongen. Men fast vi just NU har börjat gilla vintern så betyder det inte alls att jag lämnat mina Usa drömmar...något tag i famtiden  hoppas jag att vi kan spendera en längre tid där då vi åker dit.

Ikväll tog jag fram mina lite rostade talanger och var frisör....lagade åt Michelle så fina ljusa slingor  och så klippte vi bort dom torra topparna. Ni kan säkert gissa att jag har en super nöjd tonåring i huset. Nu skall  ni frisörer därute inte se så noga på ihopvikningen av foliet..saknade nämligen pinnkam.




Idag har jag haft en dag som jag känt att jag skulle kunna ha flera av...inget i kalendern utan tid åt mig själv , kröp  faktiskt under pläden på dagen  och sov ganska många timmar. Den dagliga inre stressen gör nog inte gott åt  min kropp och nu syns det tydligt  att farsgubben igen har tagit ett steg bakåt... med det ser ju inte dom som är  utbildade sjukskötaren tyvärr. Mina och Mikkos ögon verkar se det bättre eller så är det bara så att dom inte vill se. 

Vi hade tänkt ta han med till Himos till veckoslutet men hur illa det än låter så kommer vi att måste lämna han hemma ...Mikko sa att han hade inte ens sluppit upp från soffan då han hade varit dit och hälsat på utan legat där ner kissad. Han börjar verkligen ha svårt att röra på sig. 

Hoppas nästa på att hans gå förmåga blir så dålig att dom inser att han inte mera kan bo hemma ...men det är väl att hoppas för mycket , nog hittar dom väl på något att han ändå kan bo hemma fast han inte kan gå. 

Nu skall jag krypa ner i sängen och hoppas jag kunde ha en lika skön dag i morron som jag hade idag och att bara mysa under pläden och fast se på en film  medan Mikko är på jobb och kidzen i skolan. 

I morron ny dag och nya tag .


Men som tur i stressen så njuter jag ändå för nu har jag sparkat igång julstämningen .....idag blev det nötter/russin och så har jag börjat lyssna på julmusik på Dansbandskanalen...jag vet att många pustar ....men Lissu är Lissu och kommer så att vara. Vem vet kanske jag sparkar igång julsäsongen nästa år redan till midsommaren och det hörs julsånger från högtalaren redan då.

Go natt//












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar