lördag 16 november 2019

Smakprov från jul buffen







Det är verkligen grått där ute nu ....årets gråaste dag idag enligt Hartwall men tror nog hela november är lika grå och oftast brukar december tyvärr vara likadan. Sen ser man då kompisar publicerar foton av magiska vinterlandskap från Lappland...där är som ett sagoland där just nu ...massor av snö.




Som sagt så tycker jag det är mysigt då man har ALLA ljus och mysbelysning på denna mörka/gråa tid men nog är vinter och snö dubbelt så mysigare. Så visst följer jag med spänning med hela tiden vädret uppe i Himos och önskar oss verkligen en vit jul med mycket snö.

Men oberoende hur grått och mörkt det känns nu så kommer nog julen med stormsteg och det syns också här ombord.



Lilla juls gänget har hittat hit så här blir en del tjo och tjim ombord och så har det juldekorerats ombord och sist men inte minst så har den efterlängtade jul buffen börjat.

Den började på fredag och ni kan gissa att jag gick runt som en struts med lång nacke och inspekterade vad allt gott som bjuds åt våra gäster och skall jag vara ärlig så skulle jag gärna själv suttit ner och ätit av alla dessa goa sorter.





Så ni som tycker att det känns lite deppigt i dessa mörka tider så pigga upp er med en kryssning eller en picknick resa nu då lilla jul närmar sig och kom och äta jul buffe.

Tänk vad skönt att komma hit så har ni bara att plocka åt er av allt det goda och behöver inte ens tänka på att laga maten själv, inte plocka bort från bordet och inte behöva stuva in kärlen i diskmaskinen utan bara relaxa.






Jag har ännu inte kommit mig för att boka julmiddag åt familjen ännu men vi kommer att njuta av gemensam tid på julen....det ända jag kommer göra är att koka "tomtegröten" på morgonen som vi har som tradition och sen skall vi ut och äta och sätta oss till färdig dukat julbord. Hur skönt som helst....varför göra julen till ett stressmoment då man kan komma mycket lindrigare undan.




Jag tycker jätte mycket om duka upp julbord och laga fint men i år kliver jag ut från min comfort zone och så provar vi på detta med färdigt julbord.



Sen bjuder dom åt alla rökbastu på julen om man vill prova på det men jag tror jag tar den traditionella julbastun med björkdoft  i stugan.





Nu ger jag ett smakprov av jul buffen och vill tillägga att detta är inget samarbete med Viking Line.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar