lördag 9 november 2019

Ingen kö i skidliften


Det händer mycket på ett dygn....istället för ett fint vintrigt landskap så blev det grått och regnigt.
Men i några backar var det nog redan vitt.




 
Snökanonerna var pausade då det idag var plusgrader men såg att det skall bli kallare igen så  dom lägger nog snökanonerna och jobba på sen igen. 






 

Pulkbacken var ännu inte öppen så vi bestämde att vi köper pulkor först nästa gång vi kommer hit.

Det var ännu så tyst och tomt på skidområdet och ingen kö i skidliften...men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...snart blir det livat i byn.





Sen sa vi att det kan också vara roligt att bara åka till backen och sätta sig och grilla nån korv vid grillplatserna och njuta av stämningen. Synd att vi inte idag tog grillkorv med...det skulle ha varit bra med rum att grilla.


Vi har nog haft så skönt här....oj om jag äntligen skulle få börja leva med denna lugn och ro i kroppen. Det är så skönt då stressen är bortblåst i alla fall för stunden.

Det är just det jag saknar att få vara tillsammans och göra roliga saker än att jag alltid hemma har massor att uträtta. Vi var och såg på Jämsäs lilla tågstation..gullig.




Idag åka vi runt och såg , spelade brädspel tillsammans och pricken på i att ha en bastu som är så stor att vi alla kan basta tillsammans och inte som i Åbo att det är bara jag som bastar i vår mini bastu.

Sen åt vi lite tidig farsdags middag på kvällen och i morron blir det kaffe och tårta men inte här utan på något mysigt cafe. 

Sen har vi slöat  framför öppna spisen/tv:n och gottat oss med lördags godis, sett på Harry Potter. Man kan riktigt se hur Jaromir och Michelle njutit. Det är ju så här barnen borde få växa upp...i lugn och ro med föräldrar som är närvarande  än att föräldrar och också barnen skall måste rusa efter en massa tidtabeller och måsten.




Nu har vi nog äntligen hittat vårt näste där vi inte är beroende av några tid tabeller och måsten...ett ställe där vi kan samlas och ha roligt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar