torsdag 7 november 2019

Känner lugn fast pappa är sjuk

 Hur tokigt det än låter så är detta en av mina bästa dagar på länge , mitt i allt kaos känner i dag ett lugn och  harmoni ....en stor sten föll från mitt hjärta då pappa nu ligger på sjukhus. Äntligen insåg en hemvårdare att nu är  allt inte bra och hon tog beslutet och skickade pappa som sagt igår till akuten 
( TYKS) . Vi var ju rätt fundersamma igår då vi inte hörde något vad som är på gång men idag började jag forska och ringa runt var han finns.



Började med ett samtal till hon som sköter detta området och ännu  i det sista fast pappa är inlagd så vägrar dom erkänna att dom  sett hur det står till. Hon svarade åt mig att inte visste dom att det var så här allvarligt med honom . Men vad fan...skickar inte hemvården varje dag  rapport vidare... nu fick hon det svängt till det att varför vi inte har fört  iväg honom.....men hur kan vi veta när vi skall börja skicka iväg han det borde ju den utbildade personalen veta som går där 3 ggr per dag.



Jag som är så mycket borta hinner ju inte hela tiden springa där och se hur det står till och  Mikko hade skrivit också med STORA bokstäver i boken på lördag att allt är inte bra med pappa. 

Först nu på onsdag skickade dom iväg han och då står det varje dag i hans häfte ända sen Mikko meddelade detta (lördag)  att han bara legat på soffan ner pissad. Soffdynorna var utlyftade på balkongen då jag kom dit idag. 

Dom har i början på året börjat med denna dagbok och redan första dagen i februari då dom skrivit så hade han ätit hela veckan jätte dåligt då jag började bläddra igenom så hr det fortsatt samma bana ( ätit dåligt) ....konstigt nog att dom inte skickat iväg han tidigare

Men nu har vi då han äntligen på Åbolands sjukhus och får den vård han behöver  och nu hoppas jag verkligen att nästa blir ett boende åt honom. Men då jag högljutt pratade i morse med sköterskan så skall det nu bara tas lugnt och vänta ingen ansökan skall ännu göras utan nog skall dom med våld ha hem han igen och då kan gubben knappt gå mera. 

Infektionsvärdena var åt pappa helt åt skogen...dom värdena som skulle vara 10 var uppe i 295. Då kan man nog verkligen börja tala om att människan är sjuk. Dom funderade på lunginflammation så nu får han antibiotika. Han skall nu åtminstone vara där att dom får allt under kontroll sen får man gå in i följande fas och se åt vilket håll det lutar.

I morron då vi åker till Himos så kommer jag att släppa ut ALL min inre stress ....vet att pappa har läkar teamet runt sig och jag slipper den ständiga inre oron  som jag har då han är hemma. Fast där går skötaren 3ggr per dag så är han ju ändå ensam där hela natten och han kan falla så illa att han blir liggande länge. På sjukhuset är där övervakning dygnet runt...härligt.

Måste erkänna att jag verkligen längtar tills i morron ....att vi får sätta oss i bilen hela familyn och bara rå om varandra hela helgen. Mina  " småttingar" längtar att få åka upp dit för vi hoppas dom har öppna pulkbacken redan  så vi kan  vara där hela lördagen .Sen hittade vi roliga spel och massor med filmer på loppis....så vi skall verkligen krypa upp i soffan på lördagkväll och mysa.

Vi skall och köpa pulkor då vi kommer dit och  det var lite detta jag hoppades då jag skaffade  stuga på en Ski resort  att kidzen gärna kommer med fast dom börjar komma in i tonårs fasen och tror också Angelica, Robin och hunden Winston gärna vill spendera tid där.



Michelle och Jaromir  kan ju ha hur roligt som helst i Himos under högsäsongen och kanske hittar massor med nya vänner. Där finns ju jätte mycket familjer som har stugor där.

 Vet att det blir bra det här bara alla pusselbitar faller på plats och min inre stress börjar släppa och jag får börja göra sådant som jag gillar utan att hela tiden dygnet runt oroa mig för pappa. Glad för att min mamma är i bra skick ...hur skulle det vara att ha två sjuka föräldrar att ta hand om...vågar inte ens tänka den tanken.




Har hela dagen haft ett litet leende på läpparna ...hört hela dagen på julmusik , druckit choklad och plockat fram lite jul. Oj vilken härlig känsla det varit och nu har vi så mysigt här ....man känner den härliga varma stämningen.

 Tycker om att pynta enkelt och simpelt... så här hemma har det blivit stjärnor med lampor i , ljus och en liten plast gran på balkongen med lampor i. Som ni kan gissa så har jag ingen sk färg på mitt julpynt utan det är vitt som gäller med lite stänk av silver och grått. ..that´s all. 



Som ni kan se så fick min Halloween dekoration ett litet upp piffande och blev en juldekoration. Tycker så mycket om den och ville inte packa ner den till julen så nu får den fortsätta vara framme. Tror denna staty  kan vara Mikko och jag... inte ens döden kan skilja oss åt






Uppe i Himos kommer jag också ha enkelt pyntat i vitt och där kommer jag också klä vår vita gran med silver bollar. Där kommer säkert vara mysigt där nu till veckoslutet när folk på allvar börjar pynta med utebelysningar ...här i Åbo börjar det redan vara massor med julstämning redan...i alla fall vårt hem !!!!

Bara allt börjar falla på plats så kommer det nog bli bra det här!!!

Tack till alla som preppar och peppar med fina komentarer...känns härligt att få stöd och ser att vi är många i samma situation eller som varit med om detta.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar