tisdag 17 december 2019

Bäst att vara optimist

Det blev inte många timmars sömn i natt , var så uppvarvad efter att ja sett räkningen på 622e  så jag visste inte varken in eller ut. Oroade mig förstås om det skulle bli svårt att kunna avbeställa köpet för jag har erfarenhet av pappas beställande att jag många gånger till slut fått ROPA i telefon för att få dom och förstå och ibland har det inte ens funnits några kontakuppgifter alls. Som tex då han en gång beställde rakhyvlar i mängder ch det droppade in paket efter paket och jag fan inte visste vart jag skulle returnera dom.

Tog ALLA paket och skrev med stor text på att vi skall inte ha dom och kastade dom in i postlådan igen. Ja nog har man varit med om både ett och annat tack vare min pappa. Många minns säkert då vi för några år sedan kommer hem från Usa och jag far till pappa och ser en räkning på bordet på ca 7600 euro , då hade han hunnit beställa en ny elmoped fast han redan hade en som han betalat många tusen lappar för. Men när han bestämt sig att han skulle ha en ny moppe så då var det bara att han lyfte luren och gjorde slag i saken.

Kan lova att det var inte  en lätt grej att få den beställningen  avbokade...men som tur så hittade jag extra energi och pratade med STORA bokstäver och han i andra ändan pratade med ännu STÖRRE bokstäver och stod på sin sak men som tur så hittade jag  så mycket extra energi att jag fick köpet avbokat . Det är nog inte bara en och två saker jag fått reda ut .


  


Brukar i vanliga fall laga en maträtt som alla tycker om men idag fick vi alla olika ...Michelle  ville ha nugget och Jaromir ville ha spenatsoppa med kokt ägg och Mikko och jag ville Wok med kyckling strimlor....så alla var nöjda och mätta då vi steg upp från matbordet.



 Som sagt i natt somnade jag först 4 i morse och klockan 7 var det dags att stiga upp och börja förbereda för en ny dag. Kidzen till skolan , fylla upp pappas kylskåp och söka  hans smutskläder. Hem och tvätta , laga mat , hänga byket och sist men inte minst hade jag glömt att grannen skulle komma och visa diabilder idag. Han var hit för några veckor sedan men då for lampan sönder i projektorn så idag skulle vi ta om det. 


Jätte fina naturfoton , men då man sitter och är så trött att ögonlocken knappt hålls uppe  då känns det inte så roligt ,  det ända man sitter och  tänker på är att få gå och lägga sig. 

Men inget ont som inte för något gott med sig ...idag ringer pappas och vår vän från  Pargas och sa att visst kan pappa komma dit över julen där  han många jular firat och det var ju snällt så behöver han inte till intervall. Han får ha bekanta ansikten runt sig  och fungerar det inte och det blir problem så är det inte lång väg från Pargas till Åbo , och då är det bara att köra han hem.

Så ibland är det bara att försöka se allt från  den ljusa sidan hur mörkt det än känns  ibland  ...ni vet ...Always look on the bright side of life......det ordnar sig oftast på ett eller annat vis. 


Konstigt nog så finns det alltid i gömman lite extra energi och mitt i allt detta kaos så försöker jag ändå hålla humöret på topp så gott det går och hitta på  en massa roliga saker som ger  ljusglimtar i vardagen.

Som i morron när jag kört barnen till skolan skall jag och köpa lite julklappar , packa allt färdigt till torsdagen  och på kvällen far vi hela familjen på Jaromirs julfest . Han har  huvudrollen i pjäsen så det skall bli roligt att se. Ni kan gissa att här är en som har läst på sitt manus hela kvällen ,  han tycker jätte mycket om att uppträda och vi har frågat om han skulle villa med i någon teater grupp , ännu är det  inte riktigt aktuellt men jag blir inte förvånad om han en dag i framtiden  kommer och säger att han skall söka till teaterskolan vår lilla filur.

Nu har jag knäppt på Vacation moode knappen och det är nu  nedräkningen till julafton börjar  men glädje , värme och familje tid. Angelica och Robin kommer knappast upp till julen men i det stället så kanske dom firar nyåret med oss  i Himos...dom får helt bestämma själv  hur och var dom vill fira. 




I alla fall blev slutet gott allting gott....räkningen kunde jag riva i tusen bitar , för när  ingen hade sökt paketet från posten så hade dom skickat det tillbaka och så meddelade jag att dom inte mera får ta emot beställningar från min pappa.

Så på torsdag då jag startar min resa upp till stugan så tänker jag inte ta ett ända bekymmer med till Himos alla dom får bli här i Åbo ....jag skall ha radion på full och sjunga julsånger hela vägen , vinka och vara glad åt ALLA som jag ser.

 Vet ni vad det är nog bara så att man kommer  längst med att vara optimist ,  någon gång kommer att kunna skratta åt denna kaos fas i mitt liv , fast det inte alla gånger kanske jut nu känns så.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar