söndag 15 december 2019

Jag jublar....semester

 Då jag har semester så vill jag ofta ha en resa inbokad och åka iväg någonstans...nu skall vi ju egentligen inte ut och resa men ändå har jag faktiskt lite rese känsla  i kroppen. I morgon då jag går över landgången så jublar jag ..SEMESTER.


 Stockholm

Men egentligen kan man nog kalla det att vi skall på  en resa , vi skall åka till mellersta Finland till stugan och säkert är det  inget missat att den ligger på en Ski resort. Har nog lite sådan känsla som jag säkert också skulle ha om vi åkte upp till Lappland , ni vet man är uppladdad för att vara ledig , packar  ihop alla saker som skall med , kollar på vädret, väntar på julafton.


 Vi vill/hoppas att det skall hållas en god bit under minus sträcket så att vi får en vit  jul , en semester med vintriga vackra landskap,  härlig stämning i backarna och massor med roliga aktiviteter. 

Nedanför kan ni se vårt program juldagen , då skall vi  njuta av bubbelpooler och bastubad och dopp i vaken. Tyvärr är texten bara på finska.



Många undrar säkert om vi skulle kunna tänka oss att bara vara hemma en hel semester ,  men svaret blir ...NEJ...det skulle vi absolut inte. Vår familj som har resandet som hobby/ passion så kastar  inte bort  våra semesterveckor  med att  vara hemma. Nej vi har jobbat och slitit ihop vår ledighet och som tack vill vi unna oss någon rolig  resa.

 Stockholm


Så länge våra barn  är i skolan och bor hemma så måste vi  ännu något år framåt ha sk vardagsrutiner , men väntar med spänning sen då dom flugit ur boet  då tror jag nog ni kan hitta oss var som helst när som helst på detta klot.

Sen behöver vi inte mera följa mönster och rutiner. Jag som har varannan vecka ledigt och Mikko möjlighet att ta ut ledigt så kommer absolut att ta till vara på den möjligheten att se oss runt. 

En av några bloggar som jag läser regelbundet är denna  reseblogg :
 https://4000mil.se/index.php/resetorkan-ar-over-nu-har-vi-antligen-bokat-en-resa/ 

Känner jag så bra igen mig själv i inlägget hon skriver. Som ni säkert kan gissa så vill en  passionsresare  absolut inte ha så mycket tomrum i kalender utan det skall hela tiden vara något up to date så man vet att man har någon resa att vänta på. Efter alla dessa år som vi har haft möjlighet att resa så här mycket så skulle det nog kännas otroligt tomt om det skulle bli ett år där inte en ända resa skulle vara inbokad.

Minns då jag hade mitt företag , inte möjlighet till semester och att resa ....oj vad jag varje dag drömde och längtade efter att kunna boka in något i kalendern , men nu tar jag igen allt och bokar resor  så gott som hela tiden.

Likasom Gunilla i resebloggen 400mil så bokade jag också under hösten åt oss två resor. Denna gång var jag ovanligt sent ute med att boka vår Karibien kryssning , i vanliga fall brukar boka den ett år innan eller då jag hittar något pangpris. Men nu blev det att boka den först på hösten men bättre sent än aldrig.

Den andra resan jag bokade tog mig 4 minuter , har nog aldrig bokat en resa så snabbt . Orsaken att  jag bokade så snabbt  var att jag var i stugan på hösten  ,  badade bastu i lugn och ro då jag plötsligt kom ihåg att en del av mina Wizzair crediter går ut vid kl 23 och då som sagt hade jag bara ynka 4 minuter på mig.
 
Hastigt in på deras sidor , tänkte snabbt  att januari blir nog bra, valde ett par dagar mitt i veckan åt Mikko och mig och klick så var det bokat. Det kan man verkligen kalla snabba ryck. Vet inte som sagt om Mikko har möjlighet att få ledigt men istället att låta krediten gå förbi näsan så bokade jag två biljetter så  nu har jag tryckt in i kalendern en  resa till Gdansk i januari. 

Vill man åka till Gdansk i januari och vad finns där att göra  just den tiden på året?

Det är ju det som är skönt att åka just den årstiden för då det blir en sk koppla av resa. Åker man på våren/sommaren så vill man ju vara mycket ute och njuta av allt som bjuds på utomhus . Men i januari så njuter man av allt som bjuds på inomhus (bastu, simma , olika behandlingar m.m ) därför  brukar jag ofta vintertid boka ett hotell med Spa/pool för att unnas oss hotellmys.

Men tror ni en  passionsresare får lugn och ro med dessa resor inboka i kalendern...nej hur skulle jag det.  Min ärthjärna arbetar på hela tiden och fast vi i februari skall till Usa så vill jag ju redan börja planera in följande Usa...just nu brinner jag starkt för ett besök till the one and olny Las Vegas. På hösten då jag skall ta semester så har också  barnen höstlov ....så får se vad jag hittar på .


Ikväll var jag och en arbetskompis upp till Franks och åt , firade att min semester  börjar på tisdag. Sen efter det for jag en sväng via Taxfree och såg om det skulle finnas något till julklapps säcken.





//Kram och god natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar