söndag 8 december 2019

Kavlade upp ärmarna

 Skall börja detta inlägg med texten från en sång som går så här:


Vad nöjd med allt vad livet ger och allt det som du kring dig ser
Glöm bort sorger , bekymmer och besvär.

Var glad och nöjd för vet du vad  en björntjänst gör ju ingen glad
Var nöjd med livet som vi lever här.


Jag visst skulle man ha lust att glömma sorger , bekymmer och besvär men tyvärr går det inte att fly från allt som vardagen för med sig. Vi flydde i alla fall för några dagar hit till Himos och det har verkligen gjort så gott för oss.

För i en vardag där vi har en hel del press och stress så behöver vi ibland få vår egen familjetid för att inte tappa bort oss i denna labyrint där det ibland känns som det inte finns någon utväg.

I alla fall hittade vi ut för en liten stund från labyrinten och är nu i stugan och har det så skönt ...vi måste hitta vår egen tid och lämna allt för en stund.

Många vill säkert veta hur det har gott då pappa kom hem efter sin tid på sjukhuset ....jo det gick  precis så som jag gissa att det skulle gå. Jag fck direkt följande dag  ett text meddelande där det stod att det finns massor med byke hos din pappa för han har pissat ner sig och sängen. 

Jag tänkte att nu fan kavlar jag upp armarna och visar att mitt tålamod verkligen börjar ta slut. Vi var i full färd med att packa inför starten till Himos och vi hade helt tillräckligt och fixa innan vi for.

Så jag tog tag i min telefon och ringde och sa åt hemvården att ta allt pissbyke och kasta det ut på pappas balkong så kommer jag efter veckoslutet och söker det för tvätt.

 Nu fan räcker det att jag är den snälla pigan som hela tiden är på pass och gör allt för att min pappa mår bra. Jag kan inte göra det mera hur mycket jag än vill för  jag tar slut mig själv i slutändan ( som många redan sagt åt mig).

Sa åt henne att vi kommer inte vara i Åbo på hela veckoslutet att nu får ni ta hela ansvaret på er och det har vi rätt till för vi betalar för det. Först var jag lite nervös att hur skall jag kunna koppla av  då jag vet att bäst försvinner pappa ut på äventyr och dom ringer och inte vet var han är. Men så tänkte jag ...nej fan  ...nu måste jag tänka på mig och familjen och bara sticka med gott samvete.



Som sagt vädret var inte på vår sida ...regnat och grått hela veckoslutet och snön har smält bort 
( synd). Vi var en sväng och såg till backen och där var nog en del som börjat skidsäsongen men vi bestämde att pulkkorna får vänta för det är ju ingen njutning att vara ute och åka pulkka då det regnar.



 Lite innan stängningsdags...därför så lite folk i backen...där var nog mera då vi körde förbi tidigare på dagen.




Vi valde i stället taco, bastu och tv kväll med en knastrande brasa i öppna spisen för att uppnå den fulla mys effekten.



Så är det dags i morron (läs idag för det har slagit om till söndag) att packa ihop och åka mot Åbo och det är väl inte många som missat att det är bara 16 dagar kvar till jul. En del har säkert haft allt klart jätte länge , en del börjar smått förbereda och en del gör ingenting ...tur att vi alla gör som det känns bäst , för alla kan ju inte  tycka om julen. 


Granen står så vit och grann i stugan.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar