lördag 21 december 2019

Min tidiga julklapp

Man kan nästan säga att jag har en massa hem , vet inte om stugan är hem nr 2 , 3 eller 4 i raden. Brukar ofta  prata om att hytten är mitt andra hem  så kanske stugan är mitt tredje hem och i Usa kan man nästan säga att jag har många hem, tack till alla kompisar där som alltid har dörren öppen för mig och min familj.Sen tycker jag också mycket om hotell nätter.

Lycklig lottade att vi kan bo på en massa ställen och vi tycker om den livs stilen. Livet blir aldrig tråkigt då vi har  en massa roliga saker som vi får vara med om. Allt detta roliga kompenserar vardags stressen med pappa och gör så vi orkar kämpa framåt.





Köpte mig en julbukett och dekorerade med konstgjorda grankvistar ..oj denna doft.


Nu "flyttar "  jag till stugan , ser jag framemot att få vara i Himos hela min semester. Minns att jag skrev i ett inlägg att vi har länge velat prova att fira julen på en skidort  och då har vi som sagt haft Lappland i våra tankar men prisen har varit otroligt upptrissade runt julen där så därför har vi valt att fira hemma. Men nu har vi äntligen vårt eget krypin i mellersta Finland där jag hoppas vi kan få den riktiga julstämningen med vackra vita landskap.

Himos är ju lite där på gränsen om vi får en vit jul.... vill man ha en garanterad vit jul , ja då måste man nog upp till Lappland. Men stugan är nu så julig som den bara kan bli så jag vet att vi får en fin  jul tillsammans här ...just detta vad vi nu behöver. Detta år har varit upp och ner  med mycket roliga saker men också mindre roliga saker som präglat vår vardag.

Så en sådan här avslutning på detta år är vi verkligen värda. Vi kommer att skåla in det nya året 2020 här uppe också. En härlig start på det nya året.

Många kanske funderar hur jag får tiden att gå ensam  här i stugan ...hör ni det är inga problem.... dagarna går nog framåt för det ( lite för fort).

I morron skall jag åka in till Jämsä på kvällen och söka resten av julfirarena . Mikko och kidzen kommer med Onnibussen vid åttatiden  och sen skall vi ha bastu kväll med grillkorv.





Idag har Julgubbens hjälpreda ( jag)  packa klapparna så att jag får allt gömt tills i morron kväll innan dom kommer. Kom på en bra ide då det skall packas klappar , i alla fall om man har större paket som många har tex leksaker som ofta är inne i stora lådor , gör som jag gjorde jag köpte 30 meter golvskydds papper och silver/text band och paketen blev hur fina som helst. Om man inte gillar denna färg på papper så kan man fast köpa några julklister märken och limma på. 



Istället för att köpa mängder med rullar av julpapper så kommer man långt med denna 30m  rulle för 6 euro. Trodde först att det skulle vara svårt och packa då pappret var tjockt men det gick hur bra som helst och for inte ens sönder som ofta dom tunna julklapps pappren gör. Så om ni redan har packat era klappar så vet ni till nästa år. Perfekt till stora paket och också små.









Var en sväng till backarna idag och gick runt och såg ...fast vädret inte riktigt var det bästa så var där nog aktiva slalom åkaren men som sagt inga köer i liftarna som det är runt högsäsongen ( sportlovet) , men verkar ändå vara mycket folk som skall fira julen här.




Då jag körde runt och såg så förstår jag nog varför folk vill fira jul på ställen som dessa...små härliga stugbyar med mysiga stugor  som verkligen ger julstämning. Åkte med bil upp till toppen och såg mig runt, knäppte några bilder på samma gång. Snö finns här ännu på marken men dom har lovat mera regn..synd. 







Men vi ger inte upp hoppet ännu finns det nog snö på marken som ni kan se. Man skall i alla situationer se optimistiskt på allt.





Just nu känns ALLA bekymmer långt borta.....känner en stressfri inre lycka. Kan kort och gott säga att stugan är nog den härligaste för tidiga julklapp som jag köpte åt mig och min familj.





I morron skall jag välkoma familyn med en bamsekram och sen kanske resten av familjen ( Ankku och Robin)  kommer till ny året.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar