fredag 20 december 2019

Justämning inne i stugan

Vad gör jag då jag semestrar ensam...så lite som möjligt. Alltså vaknade kl 13 idag och sov nästan 12 timmar i sträck , det är ju det jag har sagt att är det något jag kan så är det att sova.

Alltså vilken känsla att få vakna upp helt utvilad och det är  helt tyst i stugan , veta att ingen är hungrig och väntar på mat  eller  något annat som behöver göras ...nej vad gör jag då...jo stiger upp och flyttar mig till soffan.



Lagar varm choklad och tittar på tv . Oj vad mysigt att sitta ihop krupen i soffhörnet med julsånger i bakgrunden. Ända som var synd var att det regnade istället för att det  hellre skulle ha snöat.



Nu ser det inte bra ut ,  då jag kollat vädret så har dom lovat mycket regn hit och det som nu finns på marken kommer nog i så fall med den här farten smälta bort. Men i stugan är stämningen på top och då resten av gänget kommer så vet jag att det är två ivriga kidz som kommer krypa ur skinnet i väntan på julafton och klappar.


Visst ser jag också framemot julafton för jag har alltid tyck om att köpa och ge gåvor och sen är det så roligt då man hittar just sådana gåvor som man vet att passar åt personen man köper . Jag köper inte för att köpa utan tänker noggrant vad jag ger.




I stugan börjar det vara maxat med jul och man bara känner julstämnig då man kommer in här. Så är det någon som vill ha lite fortsatt julstämning och njuta av stugliv så bara höra av er om ni vill hyra stugan. Kommer inte riktigt direkt att plocka bort julen  så det kommer vara jätte mysigt här i januari  då det kommer mera snö.



Jag som hade tänkt att knäppa fina vinterbilder får nog ännu vänta ,  nog skall jag säkert i något skede få sådana bilder då snön glimmar, solen skiner och himlen är blå. Men tills dess får det bli  julbilder inifrån från stugan.




Skall jag bada bastu idag ...jo det är ju självklart. Så mycket tycker jag om att bada bastu att jag badar helst varje dag och i alla fall här är det så härligt att bada bastu och sådan julmänniska som jag är så visst tusan har jag julgran och en liten tomte i bastun också.



Sen blev det ett helt gäng med tomtar uppe på loftet ( övrevåningen) också så nu är det bara att sitta och längta efter familjen och julafton. Är så lycklig att jag fick julen ledig för detta går nog inte att jämföra med att jobba en jul. Nej nästa år ansöker jag om ledigt igen på julen...så mycket julmänniska är jag att den högtiden vill jag inte jobba.



Hur är det med er andra ...börjar ni vara redo för julafton?














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar