torsdag 5 december 2019

Sökte jobb i Himos

 Vem skulle ha trott att jag skulle ha sådant pirr i kroppen av att få packa en hel hög med saker som hör ihop med vintern. Har nog inte sedan tonåren haft en sådan känsla för vintern som jag har nu .

Då jag var ung så hörde det alltid till att till sportlovet åka iväg med familjen, släktingar och vänner  på ett förlängt veckoslut till en plats som heter Ellivuori ski center i Sastamala ca 170 km nord väst om Helsingfors.

Minns inte hur många år i rad vi var dit men kan ännu minnas känslan då man hade sista skoldagen , allt var packat och jag fick sluta någon timme tidigare från skolan för att vi skulle starta mot vårt sportlovs firande. Skidorna packade , vinterkläderna och allt annat var packat och det var dags för take off.

Kusinerna var ofta med och sen ännu några familjer och gissa om vi hade roligt alla barn tillsammans. Dagarna gick åt i backarna och kvällarna  plaskade vi i poolen, bastade plus hade så roligt på hotell Ellivuori. Kan ännu nästan i detalj minnas dessa sportlov.


 Jaromirs skidjacka

Mikkos skidjacka

Vem skulle ha trott att jag så här många år senare står med samma härliga känsla och packar ner vinterprylar.... skidkläder, pulkor , vinterstövlar, mössor , vantar osv . 

Skidutrustningar äger vi inte ännu men vi har planer och köpa åt oss egna skidor för i längden blir det dyrt att hyra för 3 personer ( Michelle gillar inte att åka slalom)  Man förtjänar nog hastigt in summan med att ha egna skidor plus att vi sen också kommer att köpa säsongskort. Dom brukar sälja i april jätte billigt för nästa säsong och då skall vi passa på .




Inte skall vi frysa i skidbacken då vi alla plockar på oss varma ninja kläder.




Vår egen Himos Ninja 

I och med att jag inte får skida i år så behöver jag ännu ingen skidutrustning , Mikko har tänkt låna hans kompis snowboard och öva sig lite på det i år och åt Jaromir kan vi hyra dom gångerna han vill i backen tills han får egen utrustning. 


Michelles skidjacka

Där ser man .....det är aldrig försent att få nya intressen i livet fast man blir äldre. Istället för solsemester och  att  plocka ner sommarkläder, solcreme , baddräkter  m.m så står vi plötsligt och är överlyckliga åt en hel hög med vinterprylar och att vi skall styra nosen mot en skidort och njuta av vinterlandskap.



 Min skidjacka

 Jag sökte faktiskt  jobb uppe i Himos på mina lediga veckor nu då dom behövde vinter  säsongsarbetaren ,  skulle ha kunnat hoppa in fast något veckoslut och hjälpa till på något cafe eller fast i biljett försäljningen. Skulle ha passat bra då resten av gänget åker  slalom och jag inte får skida så skulle jag ha kunnat jobba istället men tyvärr blev det inte denna gång. 

Dom sökte helst säkert heltids säsongsarbetaren och jag skulle haft ganska begränsat att hoppa in .Men mina uppgifter finns i deras arkiv och dom skulle  höra av sig om läget ändras och dom kanske  snabbt behöver någon som kan hoppa in. Passar ju bra då vi är så mycket där och så skulle det ha gjort gott att ha fått lite annat i tankarna än bara denna förbannade  åldrings byråkratin.

Igår köpte jag tre nya pulkor som som vi i morron kommer att inviga och dom kommer att bli i stugan så också våra hyres gäster kan ha kul i pulkbacken.






Alltså Jaromir tänkte inte kunna gå till skolan idag för han har hela veckan verkligen vänta på att han och hans kompis skall få hoppa på bussen och börja äventyret mot Himos. Han är en riktigt livsnjutare som sin mor...han väntar så att  vi alla skall i pulkbacken och testa pulkorna, få spela med sin kompis, bastu kväll , vi ska grilla och mysa .

 I morse då jag körde dom till skolan sa han ...Mamma det ska bli sååå roligt till veckoslutet och det är ju så här jag vill ha det att kidzen skall trivas med oss och göra en massa roliga saker  alla tillsammans vill att dom skall ha en massa härliga minnen i arkivet när dom blir äldre.

 Hoppas ju också med detta stället att då skidintresset ökar att dom i tonåren kan ta sina kompisar med och njuta i skidbackarna och jag vet var jag har dom .

Vi startar tidigare med bilen och all packning så är vi där sen då dom kommer. Mikko möter dom vid busshållplatsen.

Härligt det är med resevana kidz som inte har något emot att komma upp med buss till Himos . Michelle och Jaromir har sedan länge åkt buss ensamma upp till Björneborg  och det är tack vare Mikko som dom  lärt sig i ett tidigt skede  åka buss utan vuxet sällskap. 

Likaså till julen kommer jag åka lite tidigare ensam  upp till stugan och förbereda ...ni vet det är bråda tider för "Lill Nisse" ( läs Lissu) .Där får jag i lugn och ro fixa med lite klappar  innan resten av gänget  kommer. Nu hoppas jag dom inte tittar in på bloggen och ser vad jag skriver för då blir jag avslöjad.



Just nu målar jag ett par trälådor som jag fick, skall ta dom med och sen  i morron fylla upp med kvistar , belysning och dekorera då vi kommer fram...nu skall jag ta ut ALLT av julen för om 19 dagar är vi i mål...Julafton.


Nu är jag redo att  invänta  veckoslutet med en massa roligheter ....backöppning i Himos, självständighets bal på tv , family time , fun time , pynta/ pyssla ,bada bastu och veta att jag också har rätt att njuta till 100%.


//Kram

























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar