söndag 1 december 2019

Nedräkningen har börjat

 Om jag igår skröt om ett toppen körväder så var det nog helt tvärtom idag. Det var just sådant körväder som man absolut inte vill ha. Snö , vägen lika med isbana , lite under noll grader och till på det började det bli mörkt. Mellan Jämsä och Tammerfors kom det som snö  , efter det blev det mera slask och som tur så så blev det uppehåll ca 1 timme före Åbo.

Jag har aldrig varit  rädd och köra bil men jag har respekt i väder som dessa och visst spänner man sig på ett helt annat vis då man vet att föret är dåligt. Så idag räckte det helt bra med dessa 3 timmar hem , skulle nog inte ha velat köra 3 timmar extra idag.  

Nedräkningen har börjat dags att öppna  julkalendern . Michelle har en kalender från Glitter där det finns 24 olika prylar för flickor  , Jaromir har  en  kalendern där det finns 24 små olika böcker ( Herra Hakkarainen)  och Mikko har en Te kalender med 24 olika te smaker, en ny smak för varje dag. Tänk vad " Lill Nisse " ( läs Lissu) var snäll.

Dom hade alla dessa kalendrar på bra rea förra veckan så jag passade på att köpa dom innan jag kom på jobb för dom börjar bli så trötta på dessa choklad kalendrar.

Michelle var så glad och hon sa hon vill att det redan skall bli en ny dag så hon får öppna en ny lucka och se vad där finns. 

Sen har vi vår tradition kalender..julgubben som har 24 fickor och dom fyller vi med deras favorit godis och i år valde dom Marianne karameller.

Nu är jag då tillbaka på jobb två dagar , sen hem och börja förbereda veckoslutet.
Vi åker redan tidigt på fredagen upp till stugan....Jaromir och hans kompis kommer som sagt med buss och Michelle, Mikko ,Majsa katten , kassar och jag åker med bil. 

Ibland skulle det vara bra med en stor och rymlig bil...kanske Mikko måste låna en buss från sitt jobb dit vi alla ryms plus all skidutrustning, pulkor och  en hel hög med kompisar. 

Vet ni vad .....Himos skidsäsong öppnar på fredag 6.12 ( självständighets dagen) då dom öppnar backarna på västra sidan...yess. Måste erkänna att nu känns det verkligen tråkigt att inte få klä på sig slalomutrustningen...skulle så gärna ha  velat mjukstarta på fredag i barnbackarna men nu blir det inte så. Men det är egentligen en liten  sak att sörja över...finns dom som har det värre , som kanske aldrig mera kan skida. Jag kommer i alla fall att kunna skida igen fast det tar sin tid.

 Men visst tusan skall det bli roligt att susa ner i pulkbacken också och prova den nya tunnel liften för oss pulk åkaren...hoppas man skall sitta där att jag inte faller omkull redan i första åket upp med den.

Ni som tittar in på bloggen kommer att få se och läsa mycket av Himos nu framöver för det är där vi kommer att spendera mycket av denna vinter säsong nu då vi har möjlighet till det. Så ni som tröttnade att det varit mycket palmer ,beacher och Californien på bloggen så får nu raka motsatsen ...nu blir det granar , snö och Himos ett tag. 

Men ni som saknar inlägg från Usa så lovar jag att det inte är många månader kvar så flyr vi till Miami så det kommer att bli en massa fina foton/inlägg  från den resan .

Det känns roligt att både tycka om sommar och vinter ....jag vet faktiskt inte vad som gjorde att jag började tycka så här mycket om vintern. Roligt med ombyte  , att se annat än bara sol och palmer för visst tusan är ju vinter landskap också så otroligt fina  för att inte tala om den härliga  stämningen på dessa skidorter.

Lika mycket som vi är sugna på Lappland så vill vi också se alperna ...när vet jag inte men nog får vi väl intryckt en sådan resa någon gång i framtiden i kalender bland alla andra resor. 

Hur är det med er som gillar vintern ...finns det någon som är på väg till alperna denna säsong?

Bilden nedanför fotade jag på lördag då jag var till Jämsä . Jag bara måste ta fram mobilen och fota detta hus ....  det var som att kliva in i en sagobok.

Så har vi klivit in i december månad , nu är det att höja upp julstämningen till följande nivå för snart är denna härliga juletid över.

Trevlig 1:a advent.





1 kommentar:

  1. Vi köpte an kalender i år med olika badbomber och tvålar, superkul! En anledning att lägga sig i ett avkopplande bad varje dag :)

    SvaraRadera