söndag 29 december 2019

Julmiddag i vedlidret

 Här semestrar vi för fullt  till och med bloggen har haft semester. Har valt att pausa bloggen nu då vi alla varit samlade och haft tid för varandra.









Det är så mycket som jag skulle ha att skriva om men jag tror jag gör så att ja skriver om hur vi firade julen och sen fortsätter och visa fina vinterlandskap som vi fått uppleva, härliga program i skidcentret och så skall vi på tisdag ta emot det nya året här uppe med att gå och se på fyrverkeriet både här i Himos och senare i Jämsä. 



Angelica , Robin och Winston hunden kommer hit i morgon.Så det blir att styra nosen mot backarna och åka slalom. Robin har armen så han  får inte skida och jag har mitt knä så vi får sköta korvgrillande vid grillplatsen. Dom andra får starta slalom säsongen , till och med Michelle sa att hon vill prova på nytt. Hon provade i fjol i Teijo och blev besviken då hon föll men i år tar hon nya tag och börjar riktigt försiktigt i den minsta backen.



Blir inlägg från våra dagar i backen , men nu skall jag skriva om julafton.



Vi hade det så lugnt och skönt inga måsten och ett evigt rusas till en massa platser.
  Vi har massor med bekanta som har varje jul den eviga stressen att dom skall hinna vara på en massa ställen . Först börjar dom julafton på plats A , juldagen till plats B och sen ännu jul annandag till plats C och kanske där emellan ännu hinna någonstans och säga god jul. Nej tack ...det skulle inte jag orka med.



Har äntligen sen många år tillbaka lämnat en massa måsten som jag trodde hörde till då julen kom men nu då jag lämnat bort alla dessa måsten  ser jag  att det ändå blir jul . Blir till och med en bättre jul kan man säga...förr var jag slut som en trasa på julafton då jag hade tusen och åter tusen saker som  skulle fixa. Nu stressar jag inte ett dugg (kanske lite enligt Mikko) innan julen och inser hur roligt det är att ta emot julafton utvilad.




Sen tycker jag om att duka upp fint julbord  och köpa god mat till julen men nu tyckte Mikko att vi går till färdigt dukat julbord. Hade lite svårt att ta in det först men ju mera jag tänkte på det så desto skönare kändes det. Jag behövde inte tänka på att stiga tidigt upp på julaftonsmorgonen för att börja förbereda maten utan vi sov alla länge. Sen åt vi tomtegröt  och kl 16 hade vi bord bokat vid Restaurang Liiteri här i Himos. Dom hade  restaurangen Liiteri öppen för alla nu till julen annars är det bara för privat beställningar som tex grupper eller ett större sällskap.


Oj där var så mysigt ...vi fick verkligen julstämning där och massor med god julmat. Senare på kvällen började det snöa och temperaturen började sjunka under noll sträcket så  det blev riktigt en fin julaftons kväll.

Julgubben som jag tack och lov fick bokad kom runt åtta tiden och ni kan gissa att här var två kidz som verkligen var lyckliga att han hittade hit till vår stuga.


Vi var alla nöjda och glada då vi öppnat julklapparna och efter det så blev det soffhäng och en massa godsaker som vi mumsade i oss plus vi har hunnit se på en massa julfilmer under dessa juldagar.

Michelle fick en stor dyna hon önskade sig och Jaromir fick ett häftigt  Afrika stjärna påslakan set.




Just så här tycker vi att julen är som bäst och jag hoppas verkligen jag i nästa år igen får julen ledig. Har ganska många jular nu framåt som är min arbetsvecka men skall så länge det går försöka få ledigt.Jag är en julmänniska ut i fingertopparna och vill absolut inte jobba då det är jul. När vi ännu till har ett så härligt ställe här i Himos att fira julen på så vem vill jobba då...inte jag i alla fall.




Idag var Mikkos semester vecka slut så han for med bussen ner till Åbo idag och kommer tillbaka i morgon igen för att fira ny året här. Själv har jag ännu en vecka kvar av min semester innan arbetet kallar och barnen har en vecka jullov kvar så vi blir hela veckan här i Himos.

Här är det rusning i stugorna i stugbyn...julfirarna har åkt hem och nu kommer det mycket nya turister från Estland och Ryssland som skall fira ny året här. Det orgnas stort ny års party på Himos arenan och vi läste här om dagen att det var slut sålt så tror nog det kommer vara toppen stämning här i Himos på ny års afton.

Hoppas ni har något mysigt inbokat på ny års afton och fast man inte gör så mycket den kvällen så byts nog året till 2020 ändå. 


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar