fredag 27 december 2019

Längtar inte till regn och mörkt

It´s the most wonderful time  of the year....fast jag har en massa härliga dagar under året så är nog julen/vintern  så magisk och fin. 


Vi har haft en så otroligt fin , lugn och mysig julafton som vi nog inte glömmer i första taget . Första julen i vår stuga i Himos uppe i mellersta Finland!! Alltså vi kunde inte ha fått en bättre jul. Sitter ännu och funderar varför jag inte gjort detta beslut tidigare , att köpa en året runt stuga. 

Envist har man år efter år burit på kassar fram och tillbaka ..bilen/båten/stugan..nej tack den tiden är förbi nu för vår del. Men lyfter verkligen hatten för dom som orkar , själv säger jag det var roligt så länge det varade och jag orkade otroligt länge med allt släpande men nu är den tiden förbi och vi går framåt.


Nu njuter vi av året runt stuga på en skidort så länge det känns roligt och vi trivs med det....vem har sagt att detta måste vara för evigt. Vi vet aldrig vad vi efter något år längtar efter ...det ser vi sen. Ni vet ju att vi lever fullt ut och räknar inte att man måste gör något en viss tid eller för evigt vara på samma ställe....nej vi är rörliga av oss.

Hoppas alla ni som tittar in här också hade en lugn och fridfull jul , just en sådan ni hade önskat och blev den inte riktigt som ni ville så kan jag trösta er med att snart har vi år 2020 här och en ny jul på kommade så bara att börja planera för nästa jul. För oss är det inte svårt ...jag kommer att söka ledig igen nästa jul och sen styr vi nosen upp hit till Himos så härligt har vi det här.


Detta är nog  raka motsatsen till allt resande vi gör...vi satt just idag och pratade med Mikko om hur lugnt och fridfullt här är. Absolut inga måsten...här finns hur mycket program som helst om man vill göra något och vill vi inte så njuter vi i stugan av att bara lata.

För om vi tex tänker på vår kryssning som vi har på kommande så vill vi ju inte åka dit och sova bort hela veckan ombord på Oasis of the Seas ...nej vi vill ju få ut ALLT på den resan och komma hem med fina minnen, men vi kommer att komma hem trötta och jetlaggade.




Här i stugan sover vi länge , ta oss en lugn promenad i den vackra vintriga skogen. Alltså jag skulle kunna gå hur långt som helst i detta landskap. Vi råkade vara passligt ute och gå när det blev den sk blåa timmen ...himlen så otroligt vacker blå på fotona som ni kan se.Sen efter det blir himlen hastigt mörk så det är att passa på och vara framme med kameran vid rätt tillfälle.





Senare  hade vi inget skilt program så vi åkte en sväng med kidzen till pulkbacken.
 Dom for dit och åka och vi tog oss en kopp kaffe/kakao på cafe´. Då dom kom från pulkbacken så ville dom också ha varm choklad.Sen for ännu Mikkko och Jaromir och tog några pulk åk innan vi for mot stugan.








Varje dag då jag ser backarna så vill jag upp dit igen ...men men måste bita ihop och vänta några månader ännu.





Nästa år vill jag ha vid stugan sådana granar som dessa ,  dom kallas Grinch granar....många känner säkert till filmen Grinch.


 Vi satt idag igen en gång  och skrattade, sa att jag måste nog ha slagit  huvudet ordentligt då jag föll i hissliften när jag plötsligt började tycka om vintern igen  efter att jag hatat den i många , långa år.


Men sen skall ju vintern vara snö och lite minus grader och inte mörkt och regn som det för det mesta är i södra Finland...längtar absolut inte till något sådant vinter väder.



 Min första snölykta på gården för denna vintersäsong 2019.























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar