måndag 23 december 2019

Julfriden sket sig...pappa på sjukhus.

Så är vi då äntligen samlade....Åbo gänget ( läs familjen ) har anlänt så nu börjar nedräkningen...snart har vi den efter längtade julafton. Men det var ju inte det lättaste att hitta dom i lilla Jämsä. Jag for till Citymarket  och så tänkte jag att jag tar en kopp kaffe på Shell innan bussen kommer, så ringer Mikko vi är här nu. 

Jag svarade att jag är här inne på kaffe. Medan han svarade vi är på Jämsä busstation  och jag vet ju inte var den är. Kan ni förstå resvan som man är så i lilla Jämsä så vet jag fasen inte var busstation är. Trodde dom skulle komma till Shell för Onnibuss kommer alltid dit...men dom kom ju inte med Onnibussen idag så jag väntade på fel ställe. Här ser man hur fel det kan bli då man inte vet med vilket bussbolag familjen kommer med.

Mikko sa att busstation är vid Jysk så jag körde dit men vek fel så först snurrade jag på S markets parkering så ringde och fråga var tusan dom är. Så kom det ingen samma ..vi är nära Jysk . Körde runt  då jag plötsligt såg Mikko vinka med sina reflexhandskar...hittade dom till slut

Jaromir är så förväntansfull...pratar om julgubben hela tiden .Han vill innerst inne tro  på julgubben fast han nog vet att det är vi som köper klapparna, men roligt att han höjer upp julstämningen på detta vis.

Nu är ju problemet att jag har ju ingen julgubbe inbokad , tänkte först att klapparna får vara under granen, men han  väntar  att julgubben kommer till stugan  så nu blir det bråttom. Får hoppas jag hinner få fixat någon hit .

Här är ju så otroligt mycket roligt program så får de hur tidigt vi somnar på julafton , som tur så har vi hela veckan tid att hitta på en massa kul för Mikko far först på söndag tillbaka till Åbo och kommer sen upp igen till ny året på tisdag. Man åker som sagt jätte förmånligt med buss mellan Åbo-Jämsä. 

Vi satt här idag och pratade med Mikko att då man ser på Facebook och hör på folk så har intresset ökat att åka bort och fira julen. Ett ställe som som absolut kommer att öka i popularitet är Lappland. Förstås så har resor till Lappland alltid lockat folk men tror då dessa vintrar här i södra Finland är vad dom är så tror jag fler och fler väljer att åka upp till Lappland för att få den rätta jul/ vinter känslan. 


 
Jag skulle bra ha kunnat tänka mig att ha köpt stuga i Lappland just på grund av vädret men då vägen är så lång och man inte riktigt varannat veckoslut kan åka upp dit så var Himos ett bättre val för oss. Hit har vi möjlighet att komma oftare och tror nog här blir också vintrigt och fint bara vintern kommer igång.

Julfriden sket sig...länge varade inte min  jul och semester lycka....idag fick jag samtal att pappa svimmat och hamnat med ambulans till sjukhus. Varför skall dom envist strida emot och säga att min pappa är i SÅ bra skick...då han inte är det. 

Nu får jag då sitta här i Himos på helspänn hela julen. Men nu tänker jag i alla fall kräva att dom håller han intagen eller skickar han till intervall för hemma kan han inte ensam vara om han svimmar och blir liggande många timmar eller slår sig illa. Hur skulle hans kropp orka då han inte äter och ingen har tid och se att han får mat i sig.

Om jag nu skall se optimistiskt på saken så har han i alla fall vård 24/7 men inte var det riktigt så här jag vill ta emot julen. 

Men tyvärr så blev det nu så här och jag får försöka på bästa sätt få en liten nypa julstämning.



Mikko och Jaromir for och sjunga julsånger , Michelle och jag skall baka jultårtor och snart i bastun.





Vi  såg att det börjar tändas i stugorna omkring i alla stugbyar , många har ännu jobbat idag och först nu kommit till Himos....tror nog i morron det blir en så mysig och fin julstämning här i stugan fast pappa är på sjukhus. Julen  är barnens fest och den glädjen vill jag inte ta från dom med att jag sitter och är ledsen, arg , stressad på denna jävla byråkrati för åldringar. 

I morron får dom känslorna hållas djupt inne , fick nog idag redan lite luftat . är så s@&¤ns  arg hur åldringar behandlas i dessa tider. Dom skall helst vara hemma och dö.

Men nu låter jag julglädjen ta över alla arga känslor och så har vi i morron en fridfull jul ( försöker så gott det går).

Julkram till er alla






 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar