lördag 24 oktober 2020

Något jag gör första gången i Finland

 Rubriken kanske gör er lite förbryllad och många undrar vad är det som jag inte gjort i mitt eget hemland. Det är mycket jag hunnit göra i mitt liv men aldrig förut varit på Pumpkin patch i Finland. I Usa hör det till i Halloweentiderna med Pumpkin patch och har  varit i Usa  på sådant och köpt pumpor som vi gröpt ut med mina vänner där och lagat fina Halloween lyktor. 

 





Har haft många år till tradition att om jag sen varit i Usa runt Halloween eller i Finland så hör det till att laga åtminstone en Halloween lykta. Ibland vill inte kidzen laga så då har jag köpt bara en men i år skall vi alla laga varsin pumpa som vi på söndag skall gröpa ut och laga till fina lyktor. Detta är ett roligt sätt att samla familjen och sen se hur olika lyktor det blir då man är färdig. Oj denna Halloween gör så gott just nu i denna mörka corona tid...ni skulle se hur glad och full av iver jag är fast många kanske tror att jag sitter hemma och deppar pga min permittering och ett verkligen konstigt år bakom. Men nej..jag  sprudlar av glädje. 

 




 

Detta är så MIN grej ...skulle ha lust att bjuda in alla hit och se då jag är i mitt esse och det bara lyser Halloween i detta hem. 

I alla fall så såg jag lite här och där bilder då folk hade varit till Halikko ( Salo ) och tagit en massa fina foton på just det..Pumpor.  Jag frågade mig lite för och började googla och fick svar...där ordnades det Pumpkin patch , förstås  i lite mindre skala än vad jag är van med från Usa för där har dom så att dom säljer pumpor kombinerat med tivoli. Men i alla fall så var detta super fint ordnat och det kändes som jag skulle varit i Usa då jag kom fram. Förstås vädret var långt ifrån lika som Californien , här var det ruggigt och kallt och kom lite regnskurar mellan varven.

 




 

Verkligen en super kul grej för en Halloween älskare som mig . Vi kom dit före mörkret så jag hann få lite bilder då det var ljust men det blev ganska hastigt mörkt så jag fick också fina kvälls foton. Skulle ha kunnat snurra på där och beundra alla dessa lyktor hur länge som helst men vådret var inte det bästa idag. 

Men dom som hade ordnat denna kampanj hade gjort ett super fint jobb...gröpt en massa pumpor som dom hade utspridda över åkern och vid stället som var brevid vägen. Sen fick man köpa färdig gröpta pumpor eller hela pumpor som man får gröpa själv och jag köpte 4 st som vi som sagt skall gröpa själva. Det är ju det som är så roligt med just det att köpa pumpor då man får laga lyktan precis hur man vill.



 

Priset var bra tycker jag ...i affären tar dom  5,50 e för en relativt liten pumpa men dessa pumpor var dubbelt större och kostade 5e. Sen hade dom färdiga pumplyktor som kostade 10e. 

Skulle redan ikväll haft lust att börja fixa men började istället med att sakta men säkert pynta Halloween stämning här hemma. Börjar vara en del skelett lite här och där av både människor och djur som skall spöka på här hemma. Tycker om att pynta i go tid så vi hinner njuta av vårt "spök slott" innan det är dags att plocka ner allt tillbaka. För efter denna högtid så är det inte länge så vill jag pynta färdigt inför julen så att jag sen i lugn och ro får njuta av jultema.

Jag brukar inte pynta så mycket inför julen ....vill ha det enkelt och stiligt men ändå att julstämningen kommer fram. Brukar bli i vitt och silver och då är det enkelt att pynta då vi har nästan allt vitt hemma och sen fyller jag på med silver. Men nu inför Halloween blir det mycket svart och orange och "blod" i mängder. Brukar köpa "blod" från Punanaamio och sen dekorera både oss och hemmet med blod. Som jag skrev ...ni skall få se foton sen då jag har allt färdigt i Spökslottet.



 

Som det känns nu så kommer jag nog inte sluta med detta Halloween pyntas fast kidzen flyttar hemifrån...det ligger mig så djupt om hjärtat så kommer nog spöka till hemmet så länge jag får leva.

Som ni kan se på fotona jag tog idag så har dom gjort ett super bra jobb och alla verkade trivas fast denna förbannade coronan spökar med oss varje dag. Hoppas jag kan spöka iväg denna förbannade Coronan på Halloween kvällen då jag klär på mig min utstyrsel. 




 

I följade inlägg skall ni få se våra fina pump lyktor som kommer pryda både balkongen och inne.

Hoppas ni njutit av er lördag kväll lika mycket som jag har gjort och sen är det då dags att ta emot vintertiden och skruva klockorna tillbaka. 

//God natt 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar