tisdag 27 oktober 2020

Detta blir följande pysselprojekt

 

Som jag skrev så blir det mycket Halloween här på bloggen nu , för en del kan det kanske kännas att det blir lite too much men en del tycker säker det är roligt att följa med Lissu som verkligen går all in då det närmar sig Halloween. 

 

 

Nu då jag är ledig och har tid så ville jag börja pynta i god tid så vi hinner njuta av alla härliga , spökiga saker innan Halloween är över. Brukar ha Halloweenpynt ca en vecka medan jag har julpyntat  ca 1 månad , brukar julpynta till lilla jul och efter ny året börjar jag plocka bort tomtarna. 

 

 

Nu har jag köpt rekvisita för följande moment till vårt Halloween pysslande....nämligen pepparkakshus. Jepp ni läste rätt , pepparkakshus. Nu kanske många funderar att vad gör man med  ett sådant nu till Halloween ...jo man dekorerar det till ett spökhus.

 


 

 Så roligt att sitta tillsammans och pyssla/dekorera och se hur kreativiteten flödar åt alla. Vi börjar alla från grunden med samma pepparkakhus och sen är det så roligt att se då husen är färdiga hur olika dom är .Det är bara att låta fantasin flöda...finns inga gränser.

Skickar med en länk  där ni kan se då jag år 2015 dekorerade mitt Halloweenhus och Jaromir fixade några egna spöken bland mina spöken. Varför det inte blivit alla år att laga spökhus beror på att jag något år jobbat och sen har vi firat Halloween i Usa. Men i år firar vi hemma och nu har vi tid och igen laga Halloween spökhus.

Klicka här https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2015/11/pepparkakshussockerpasta-och-fantasi.html

Sen 2017 såg mitt jultema på pepparkakshuset ut så här https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2017/12/antligen-agare-av-ett-beach-house.html

Som ni ser så är det bara att låta fantasin flöda och släppa loss...det är hur roligt som helst. Sen brukar vi ha så att då vi har Halloween fest för deras kompisar så får dom äta upp husen på festkvällen. Men i år blir det bara en mini fest tack vare denna jäkla Coronan , men så mycket älskar jag denna högtid så jag/vi tänker absolut spöka ut oss här hemma. 

Så ni som vill göra något skoj med barnen inför Halloween festen så prova på detta och sen gottar ni er på lördag med det roligt dekorerade pepparkakshuset.

 En sak som jag rekomenderar är att då ni betalat pepparkakshuset och kommit förbi kassan så öppna paketet medan ni är i butiken och kolla att alla delar är hela för en gång då jag kom hem och öppnade paketet så var nästan alla delar av huset sönder så jag fick snäll åka tillbaka till affären och byta och det tar sådan onödig extra tid. Så bättre kolla direkt så är det bara att byta ut paketet om dom skulle råka vara sönder.

Idag hade jag tur då jag kollade igenom alla 3 paketen i affären så var alla delar hela. 

Idag hann  jag också med att träffa min kompis Yrsa och vi hittade precis vårt ställe där vi kommer i fortsättningen ta vår kaffemeeting då hon är i stan och det är  Walo Rooftop bar i Wiklund inne i Åbo centrum. Har ännu inte hunnit upp dit men blev verkligen positivt överraskad...fint , fräscht, god Latte och super utsikt. Synd att torget är under remont men det kommer bli fint sen då det blir färdigt. Baren finns uppe på våning 9 så lovar att utsikten är super fin. Dit kommer jag absolut att gå ensam något tag , bara sitta och njuta av utsikten och dricka en god Latte.






 Nedanför kan ni se att det är rätt så kaotiskt i centrum just nu med nytt bygge av Hotel Börsen och hela torget som varit uppgrävt då det blir parkeringsplatser under, men känner på mig att det kommer bli fint. 

Skrattade för mig själv då jag ibland hotat hemma att om dom inte städar innan jag kommer från  jobb så tar jag in på Hotel Börsen men det går inte riktigt att checka in där ännu och nu har jag inget jobb för tillfället så det är jag sköter städningen hemma nu.



Då jag kom hem så fick jag snabbvisit av E&U ...roligt att ni hann förbi.

I morron skall jag till Maria på kafferep då jag fört kidzen till sitt efterlängtade Halloweenparty i skolan , dom får som sagt vara utklädda hela dagen. Michelle var och köpte lite saker till sin dress för hon bestämde att hon inte skulle vara det som jag föreslog ( Scary school girl)  för en av hennes kompis hade bestämt att vara det så hon vill inte vara lika. Men det hon valde blir också häftigt....i morron ringer klockan 6.30 och då skall jag vara redo för att göra en riktigt scary make up på henne....kul!

Håll i er för det börjar snart droppa in läskiga , blodiga Halloween bilder. Var idag och köpte "blod" och i morron kommer det vara en blodig flicka som far till skolan .....men på lördag finns här också en blodig mamma i detta spökslott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar