måndag 19 oktober 2020

Händelserik arbetsvecka

Alltså hur kan jag ha sådan otur att då jag kommer på jobb så blir telefonen helt mörk på lördagen..shit. Har på dom senaste åren haft Samsung telefoner som jag gillat och denna som jag har nu är inte ca 3 månader gammal och nu sa den upp kontraktet . Typiskt just nu då jag är på jobb och jag inte direkt kan åtgärda detta problem...grrr...frustrerande kan jag lova. 

Är så beroende av telefonen ..all fakta finns ju där , kameran är ju där  plus att ingen får tag på mig då dom försöker ringa osv osv. Ni kan gissa att jag är desperat , kan inte ens ringa hem till familyn så nu får vi kommunicera via messenger. Så nu kan ni se hur fast vi är vi som jobbar på sjön , då det blir något akut som tex detta så hoppar jag inte bara i bilen och för telefonen på service. Nej jag måste vänta snällt tills arbetsveckan är över förrän jag kan fixa det som behövs.

Men nog klarar jag mig till torsdagen , har min data som också har en del av min fakta som jag behöver. Men här näst så skall jag skaffa ett ordentligt , kanske man måste säga gammalmodigt anteckningsblock där jag har alla viktig fakta nerskriven på papper som tex lösenord. Har en massa lösenord som jag inte nu kommer ihåg och skulle behöva några och nu finns dom inne i  min söndriga telefon.

För övrigt har  veckan löpt på i full fart och snabbt , inte ´många dagar kvar så är det dags att fara hem. Har varit en händelserik arbetsvecka med många olika moment. Träffat en massa nya ansikten/arbetskollergor, jobbat med en massa olika moment

En arbetsdag kan tex se ut så här ... dammsuga allmänna  områden , toalett tvätt ,  riva lakan / bädda , sen allt från att dammsuga hytter , damma , dela , toalett tvätt , moppa golv ....sen har jag ännu efter allt detta varit uppe i cafe och  plocka och diska.Ibland hjälper vi också till i buffe´n ....men det som är plus med hela denna rulians som vi just nu lever i här på jobb under denna coronakaos så är att man lär sig att jobba i hård takt , göra  en massa olika arbetsmoment och lära känna olika avdelningar och arbetskollegor...det tycker jag är roligt. Man lär sig verkligen ta snabba svängar och hinna till plats A,B, C på noll time.

Det som är synd som jag nämnt  om förut är att då en stor del av arbetsplatser ofta stirrar sig blind på födelsedatumet...skulle dom veta att man har erfarenhet av att ha tusen bollar i luften och inte rädd för att ta i så skulle det vara bra. Men då man inte ens kommer så långt som till arbetsintervju så man får chans att berätta sina arbetserfarenheter och fast få visa att man inte är rädd för att jobba.

Hoppas att jag blir erbjuden flera veckor jobb här på Grace  under min permittering men har nog också planer att lägga in ansökningar iland som inhoppare /säsongsarbetare medan jag är permitterad. Det blir ju inte värre att det kommer nej då man söker jobb och då får jag väl tänka...att där gick ni miste om en som verkligen är en arbetsnarkoman och tycker om att jobba.

Just innan jag skulle publicera detta inlägg så såg jag att Mikko skickat till min messenger ett meddelande och där stod det hur jag skulle göra då jag inte fick min telefon och fungera. Det hade hänt samma åt honom idag på sin arbetstelefon som är Samsung.Telefonbolaget Elisa hade gett han dom råden att man skulle klämma på startoch ljudknappen 10 sek och sen borde telefonen starta om. Yess och det gjorde den...nu fungerar den äntligen igen. Där ser man hur beroende man blivit av telefonen...hur klarade man sig förr utan telefonen i fickan hela tiden.

Nu är en dag igen förbi och i morron är det redan tisdag och tidig väckning. God natt.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar