söndag 25 oktober 2020

Pumplyktor in progress!!

Jag var in och kollade mitt förra inlägg och där fanns  inget foto uppdaterat fast jag lagade in en massa foton från Pumpkin patchen från Halikko som vi var till på lördagen. I alla fall finns det nu uppdaterade foton ifall dom inte fanns där då ni var in och läste.

Idag var det just en sådan skön chill söndag som jag tycker om , där jag inte har något som måste göras utan kan fritt välja vad jag vill göra.Sov först och främst länge , sen brukar jag ofta mysa med frukost i sängen på söndagar då jag är hemma. Sen hade vi pricken på i:et , det skulle fixas Halloween lyktor av pumporna jag köpte igår.



 

Googlade runt för att se olika modeller för jag vill fixa till dom lite mer än bara den vanliga urgröpningen med 3 trianglar (ögon och näsa) och sen munnen , själv vill jag göra lite avancerade modeller. Tycker jätte mycket om att pyssla och fixa med händerna så därför är Halloween och urgröpning av pumpor så otroligt rolig grej. Sa med Mikko ikväll att varför  det inte vara Halloween flera gånger i året , men som han sa  " då skulle hela charmen fara av denna högtid" och det är sant.

 


 

 

 Så idag tänkte jag som sagt att vi alla skulle ha fixat varsin pumpa men till slut blev det bara Jaromir och jag , Michelle ville hellre spela och Mikko har haft dejour hela veckoslutet så han hade fullt upp med att ringa och fixa , så det blev Jaromir och jag som pysslade.Han lagade en och jag två sem får Michelle laga en i morgon om hon vill  annars kan jag nog mer än gärna laga en till.



 

Det är så roligt och avkopplande då man får göra sådant man brinner för och inte alltid hålla på med en massa hemsysslor som byka, städa , mat osv.  I morron då jag för kidzen till skolan och varit med Michelle till tandläkaren så skall jag åka och shoppa lite inför Halloweenweekenden...."blod" , svarta ljus , oranga ljus , maskerings smink och lite smått som ännu behövs inför lördagen.

Så ni märker säkert hur jag är eld och lågor av att få ställa igång detta och fast det blir ett sk familje Halloween party så är det så roligt att ha det pyntat och äta lite smaskigt. Michelle  skulle ha lust att baka något med Halloween tema , finns så mycket roligt att fixa i matväg till Halloween fester.


 

I alla fall så skall jag bjuda på foton av Jaromirs och mina pumpor och ni ser säkert vems som är vems( fniss) . Blev så full i skratt då Jaromir vände sin pumpa mot mig och sa lugnt..." den är färdig nu" . Försökte hålla god min och sa ..den är superfin. Som ni kan gissa så  tog den inte många minuter att laga och så for han tillbaka och spela och jag fick sen sitta ensam och koncentrera min på mina pumpor. 

Fösta gången jag skär ut en katt pumpa   men den blev rätt så bra , är helt nöjd själv. Sen klippte jag morrhår från diskborsten och sen fixade jag ett hål bak i pumpan där jag la pumpans kvist som fick bli svans.





Efter det fick dom redan ikväll pryda balkongen med ljus i , fick faktiskt lite så där Usa pirr idag då jg var inne i denna Halloween bubbla.





Nu blir det mycket roligt att  se framemot denna vecka då jag  är ledig och har tid att fixa vårt Spökslott.

    

2 kommentarer: